Het Belang van Limburg

“Sterke bank is extra wapen”

Glenn Neven maakt zich op voor een heet middagje aan de kust

- Piet DINGENS

Lommel SK verdedigt zondag zijn leiderspos­itie in Knokke. De kustjongen­s kunnen met vijf thuiszeges op een rij, waarin ze ook achttien keer scoorden, uitstekend­e cijfers voorleggen. “Natuurlijk verdienen zij alle respect, maar wij zijn momenteel ook goed bezig”, reageert centrale verdediger Glenn Neven, die zich naar goede gewoonte weer opmaakt om voorop te lopen in de strijd.

Knokke volgt op twee punten in de stand en liet tijdens de heenronde een prima indruk in Lommel.

Genn Neven: “Ja. Ik vind het heel knap van Patro dat ze vorige week een punt thuis hielden tegen die gasten. Zo zie je trouwens dat niets vanzelfspr­ekend is in deze moeilijke reeks. Elke ploeg kent vroeg of laat wel een dip. Wij hebben de onze ook gehad. Maar de jongste weken is er duidelijk beterschap. Hamme en Virton konden ons niets in de weg leggen. Negen keer gescoord, nul tegen. Dat geeft vertrouwen.”

Na een mindere periode in de late herfst liet het bestuur ook niets aan het toeval over. Met Henkens, Santermans en Azevedo werden er tijdens de wintermerc­ato drie potentiële basisspele­rs in huis gehaald.

“Dat leeft in de groep en dat merk je op training. Het niveau is veel hoger geworden. Onze trainer kan nu een hele rist spelers vervangen zonder dat er kwaliteits­verlies optreedt. Dat is een ongeziene luxe in deze reeks. Woensdag speelden we nog vriendscha­ppelijk tegen Pelt. Allemaal jongens uit de A-kern, die tegen Virton niet aan de aftrap stonden.”

Hoe gaat de groep met die toegenomen concurrent­ie om? Vrijwel elke speler weet nu dat een matte prestatie hem zijn plaats kan kosten?

“Die sterke bank is een extra wapen. Onze aanwinsten zijn goed gescreend. Het zijn toffe jongens, die naadloos passen in de groep. En die hangt nog altijd heel goed aaneen, er zit geen enkele rotte appel tussen. Wie niet in de basis staat of eruit valt, zal op training en tijdens invalbeurt­en zijn kans (weer) moeten grijpen. Het klinkt als een cliché, maar zo is het wel. We moeten in alle omstandigh­eden de rust bewaren en op het veld de perfecte winnaarsme­ntaliteit tonen. Ook niet vergeten dat vijf spelers nu op één gele kaart van schorsing staan. Blessures kunnen altijd opduiken en als we de eindronde halen, waar ik stellig op reken, dan volgen de wedstrijde­n elkaar razendsnel op. Iedereen zal zijn steentje nog moeten bijdragen.”

Wat vind je ervan dat je na de reguliere competitie nog play-offs met vier moet spelen? Zo kan de kampioen nog achter het net vissen voor promotie.

(schamper) “Tja, wie bedenkt zoiets? En de punten worden net zoals in eerste klasse gehalveerd. Ik weet niet hoe streng de licentiepr­oblematiek gaat doorwegen, maar sommige clubs kunnen daar blijkbaar een mouw aan passen. Kijk naar Union in 1B. Dat speelt zijn thuiswedst­rijden al twee jaar op de Heizel. En in Lommel moest het stadion in 2016 in allerijl opgekalefa­terd worden. Zoniet, kon de club naar een licentie fluiten. Maar goed: als we doen wat we moeten doen, en wat het bestuur en de fans ook van ons verwachten, dan hoeven we straks niet te meten en te rekenen.”

Met Knokke, Dessel, Deinze en Heist als komende tegenstand­ers krijgen jullie wellicht al een voorproefj­e op die eindronde.

“Het zijn de tenoren van de reeks, dat klopt. We staan voor een ontzettend belangrijk­e maand. Maar laat ons voorlopig niet verder kijken dan Knokke. De West-Vlamingen maken er de gewoonte van om in hun thuiswedst­rijden furieus uit de startblokk­en te schieten. Aan de rust hebben ze de klus al vaak geklaard. We zijn dus verwittigd. Ze spelen ook op kunstgras. Maar als wij ons niveau van de voorbije weken halen, hoeven wij niemand te vrezen. Ook Knokke niet.”

LOMMEL: Vermijl is weer fit. Azevedo is speelgerec­htigd en komt vermoedeli­jk bij de kern.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium