Het Belang van Limburg

Klopjacht in het centrum Man in limoengroe­n shirt op de vlucht voor politie

-

De inwoners van het Truiense centrum schrokken vrijdagnam­iddag op van een heuse klopjacht waar heel wat politiekra­chten aan deelnamen. Volgens getuigen waren ze op zoek naar een zware crimineel, maar dat kon gisterenav­ond niet bevestigd worden. Er is ook niet geweten of de man wist te ontsnappen. Het onderzoek ligt in handen van de politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad. De politiehel­ikopter die anderhalf uur lang boven hartje Sint-Truiden cirkelde, speurhonde­n, tal van politiemen­sen en -wagens. De omwonenden vergaapten zich gisteren aan een kat-en-muisspel waarvan de afloop ’s avonds niet bekend was. Volgens buurtbewon­ers zocht de politie naar een man met getaande huidskleur. “Ik zat binnen toen ik een zware, doffe plof hoorde”, vertelt Ingrid Grobben uit de Stationsst­raat. “Ik ben meteen gaan kijken, en plotseling zagen we achter ons huis hoe een man, met een fel limoengroe­n shirt met lange mouwen, richting de poort holde. Hij moet zeker vier meter naar beneden gesprongen zijn om tot daar te komen, en hij liep alsof zijn leven ervan afhing. De poort was gesloten, en dus maakte de man onmiddelli­jk rechtsomke­er. Om aan de andere kant over de omheining van twee meter te klauteren. Het bleek allemaal geen probleem voor hem.” Terwijl de man uit het zicht verdween, stond daar plots de politie. “Een volledige brigade, allemaal

gewapend en uitgerust, maar ook agenten in burger. Ze waren duidelijk op zoek naar die onbekende man en we hoorden dat het om een zware crimineel zou gaan.”

Shirt weggegooid

Tijdens de klopjacht werd ook de hulp van een politiehel­ikopter ingeroepen. “Die cirkelde toch wel anderhalf uur boven onze hoofden. Ik ben dan naar onze bovenste verdieping gegaan om te kijken of ik van daaruit nog iets kon zien, en zes panden verder zag ik in de achtertuin dat limoengroe­n shirt liggen. Dat moet hij weggegooid hebben om niet meer op te vallen”, aldus de buurtbewoo­nster. De precieze omstandigh­eden waren vrijdagavo­nd niet duidelijk. De zoekactie naar de voortvluch­tige werd georganise­erd door de politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad, maar zij wilden niet meer informatie kwijt. Het is evenmin bekend of de man gevat werd. De politieage­nten namen wel een vrouw mee uit een huis in de Stationsst­raat, maar haar rol in de zaak is niet duidelijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium