Het Belang van Limburg

‘Temptation Island’ start met meer dan half miljoen kijkers

Onbekend nummer van Toots duikt op in VRT-archief

- Tom VETS

Met 547.000 kijkers voor ‘Temptation Island’ scoorde vrouwenzen­der VIJF donderdag één van de allerhoogs­te scores uit de geschieden­is van de zender. Vroeger het programma waar iedereen stiekem naar keek (en dat niet durfde toegeven), tegenwoord­ig hét programma dat je moet gezien hebben om de volgende dag te kunnen meepraten aan de koffie-automaat: ‘Temptation Island’ scoorde donderdag bij de seizoenspr­emière meteen torenhoge kijkcijfer­s voor VIJF. De zender bracht een dubbelafle­vering. Het eerste uur was goed voor 523.351 live kijkers, het uur erna dikte de aanhang zelfs aan tot 546.169 live kijkers. Toen kwamen er nog wat kijkers van Eén bij, die eerst nog naar ‘Van Algemeen Nut’ (902.500 kijkers) hadden gekeken. Zender VIJF scoorde met ‘Temptation Island’ marktaande­len van 40 en 48 procent bij de jonge vrouwen. Ter vergelijki­ng: de aftrap van het programma in 2017 haalde zo'n 450.000 kijkers, en het jaar voordien waren er dat 358.000. De zender lijkt op rozen te zitten, want deze keer lopen de uitzending­en een maand langer door. Ook op sociale media leefde het programma met bijna 7.000 tweets. Opvallend is dat ‘Temptation Island’ in Vlaanderen haast evenveel kijkers haalt als in Nederland. Daar keken 584.000 mensen.

Het was donderdag vooral VTM dat in de klappen deelde. Daar werd veel verwacht van de première van het achtste seizoen ‘Tegen De Sterren Op’, maar dat kon slechts rekenen op 486.000 kijkers en 19,8 procent op de commerciël­e doelgroep. Dat is veel te weinig voor de zender.

Op Klara, de klassieke zender van de VRT is vrijdag een tot dusver onbekend nummer van de in 2016 overleden Toots Thielemans gedraaid. Het nummer uit 1980, ‘Painted Faces’, werd in het muziekarch­ief van de openbare omroep gevonden. Toots schreef het liedje in opdracht van de toenmalige BRT maar het nummer kwam nooit uit op plaat of cd. Of dat binnenkort wel zal gebeuren is niet duidelijk.

 ?? Foto VIJF ?? De vier koppels die hun relatie dit seizoen op de proef stellen in ‘Temptation Island’.Philippe Geubels.
Foto VIJF De vier koppels die hun relatie dit seizoen op de proef stellen in ‘Temptation Island’.Philippe Geubels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium