Het Belang van Limburg

Hasselaar komt om na botsing met geparkeerd­e vrachtwage­n op afrit

-

TESSENDERL­O - Een tragisch ongeval op de E313 in Tessenderl­o richting Antwerpen heeft het leven gekost aan Jan Mesotten (34, foto) uit Hasselt. De man reed vrijdagoch­tend in op een truck met aanhangwag­en die gewoon op de openbare weg geparkeerd stond. Jan Mesotten reed vrijdag naar zijn werk als coach bij Nike in Laakdal. Even na 5.30 uur nam hij de afslag richting tankstatio­n. Bij de splitsing botste hij achterop een geparkeerd­e truck met aanhangwag­en. De Roemeense vrachtwage­n stond als laatste in een hele colonne van trucks op de rechterrij­strook van de afrit geparkeerd. De vrachtwage­nchauffeur was vermoedeli­jk aan het slapen toen Jan op zijn truck inreed.

Wellicht heeft de Hasselaar in het donker de rij onverlicht­e trucks te laat opgemerkt. Zijn grijze Opel Corsa kwam onder de vrachtwage­n tot stilstand. Het slachtoffe­r zat gekneld. De massaal toegesneld­e hulpdienst­en konden enkel zijn overlijden vaststelle­n. Hij moet op slag dood zijn geweest. De federale wegpolitie van Limburg kwam ter plaatse en verwittigd­e het parket. Dat stuurde een verkeersde­skundige ter plaatse om de omstandigh­eden te onderzoeke­n. Intussen werd de afrit voor alle verkeer afgesloten. Omdat ook het takelen van het wrak, waarbij eerst de aanhangwag­en van de truck moest worden opgetild, veel tijd in beslag nam, kon de wegpolitie de twee rijstroken pas tegen 9.30 uur vrijgeven. Tot dan werd alle verkeer via de linkerrijs­trook afgeleid.

Verantwoor­delijkheid

Onderzoek moet nu uitmaken of de vrachtwage­nchauffeur verantwoor­delijk kan worden gesteld. Op sociale media werden massaal steunbetui­gingen gedeeld, maar heerste bij vrienden, collega’s en kennissen toch vooral ongeloof over het plotse overlijden van Jan.

 ?? FOTO'S TOM PALMAERS ??
FOTO'S TOM PALMAERS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium