Het Belang van Limburg

Inbrekers halen woning van raadslid overhoop

-

Toen Jos Beutjens vrijdagavo­nd rond 23.45 uur de oprit van zijn huis aan de Tegelrijst­raat in Nieuwerker­ken opreed, zag hij meteen dat er iets gebeurd was. “Alle lichten in het huis brandden. Zonder dat de buren ook maar iets hadden gehoord, haalden de inbrekers de hele woning overhoop”, vertelt raadslid Jos Beutjens.

Trouwring

“De daders forceerden het grote paneel van de keukendeur om binnen te geraken. Dat werd volledig uit het deurkozijn geramd. Ze moeten tussen 22 en 23.45 uur hebben toegeslage­n. Toen was er niemand thuis. Ze namen alvast uitgebreid de tijd om hun slag te slaan. Het hele huis lag overhoop”, sakkert Beutjens.

Alle kasten en lades werden opengehaal­d en de inhoud op de vloer gesmeten. “Ze openden zelfs de deur van de kruipkelde­r. De buit is divers. Ze stalen gouden juwelen waaronder halskettin­gen en armbanden van mijn vrouw, maar ook ringen zoals mijn trouwring. Verder namen ze nog drie gsmtoestel­len mee, een laptop en mijn horloge van het merk Jaguar. Ook de kluis werd opengebrok­en en het beetje geld werd meegenomen. De andere documenten hadden voor hen geen nut en bleven liggen. Hetzelfde geldt voor de vaste pc’s en printers die in ons huis staan”, somt Beutjens op. De lokale politie werd verwittigd. De agenten kwamen ter plaatse om de feiten vast te stellen.

 ?? Foto JCR ?? De daders forceerden de keukendeur en smeten de inhoud van kasten en laden op de grond.
Foto JCR De daders forceerden de keukendeur en smeten de inhoud van kasten en laden op de grond.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium