Het Belang van Limburg

“Ik kom nog power tekort op dit soort omlopen”

QUINTEN HERMANS valt net buiten top 10 in zijn eerste WK

- Rob RODIERS/Davy SCHEELEN

Er was binnen het team eigenlijk geen enkele twijfel dat Wout op het hoogste trapje zou staan

Quinten HERMANS

Elf, elf, elf… Je kon zondag een plastic bierbekert­je zetten op de doorkomstp­ositie van Quinten Hermans. Zo’n constant debuut-WK reed de eerstejaar­s prof uit Tessenderl­o. Uiteindeli­jk kruiste Quinten ook als elfde de finishlijn. “Ik mag tevreden zijn, maar het steekt wel een beetje dat ik daarmee laatste Belg ben”, voegt hij eraan toe.

Quinten Hermans neemt zijn tijd om uit te blazen na de loodzware ondernemin­g. Rillend en bevend op de Kouberg doet hij zijn verhaal. “Ik had geen superstart, moet ik zeggen. Om eerlijk te zijn had ik zelfs erg slechte benen in de eerste ronde. Daarna kwam ik er wat door en bleven we met een groepje rond elkaar zwermen in een strijd om de verre ereplaatse­n. Ik moet toegeven dat ik nog net iets te weinig power heb om in een dergelijk zware cross met de besten mee te strijden. Ik heb liever een parcours dat iets meer bolt. Aan de andere kant ben ik wel enorm blij dat ik deze selectie heb gehaald en dat ik ervaring kon opdoen voor de komende WK’s bij de profs. Tot vorig jaar reed ik in de jeugdcateg­orieën en hoe je het ook draait of keert, dat blijft eigenlijk een voorprogra­mma van het échte WK. Daar telt het pas echt, daar komt extra druk bij kijken, daar komt het publiek voor en daar kan je ook dat tikkeltje extra.”

Super Van Aert

Hermans wist na de vrijdagtra­ining al dat er niets te doen zou zijn aan Wout van Aert. “Hij was enorm relaxed na de verkenning en bevestigde eens te meer dat dit parcours hem echt lag. Er was binnen het team eigenlijk geen enkele twijfel dat Wout op het hoogste trapje zou staan, zo sterk was hij. Dat hij uiteindeli­jk met 2’30” voorsprong zou winnen had ik niet verwacht, maar het toont wel aan dat zijn ambities voor het WK geen grootspraa­k waren, na het nochtans dominante seizoen van Mathieu. Ook om die reden ben ik blij dat ik dit WK kon meemaken. Het lijkt erop dat we Wout weinig konden bijstaan. Zondag was het natuurlijk ieder voor zich, maar de dagen voorafgaan­d aan de titelstrij­d hebben we één front gevormd. Wat te merken was aan de sfeer in de groep. Dit was een selectie met het oog op de toekomst. Dat was vorig jaar wel anders toen er enkele dagen voor het WK een akkefietje was tussen Kevin Pauwels en Wout. Dat we ons met zeven Belgen binnen de eerste elf plaatsen bewijst dat er met deze selectie niets mis was”, sluit Quinten de discussie over de niet-selectie van Pauwels.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium