Het Belang van Limburg

Opnieuw kansen af te maken”

-

Glen De Boeck kon het niet laten om de persconfer­entie te openen met een prik over het kunstgrasv­eld. “Er is al veel over gezegd, maar we leden toch opvallend veel balverlies in de eerste helft. Slechts één keer per seizoen speel je op zo’n veld, maar het blijkt toch de waarheid te zijn.”

Jonas De Roeck wuifde die opmerking weg: “Er is veel discussie over, maar als voetballer wil je toch spelen op een veld waar een bal niet naar alle richtingen kan stuiten? Het kunstgrasv­eld staat niet ter discussie. Het is heus niet zo’n groot nadeel als nu wordt bericht door andere clubs.” Over de staat van het terrein had de STVV-coach geen opmerkinge­n, maar wél over het gebrek aan efficiënti­e van zijn manschappe­n. “We vergaten opnieuw de kansen af te werken”, sakkerde De Roeck.

Zone van de waarheid

“Kortrijk zit in een goede flow”, aldus De Roeck. “Het is een sterke counterplo­eg. Het eerste doelpunt gaf hen vleugels. Bij de tweede goal had ik meteen sterke twijfels over de manier waarop de bal gecontrole­erd werd. Nu ja, Kortrijk heeft met Perbet iemand die de kansen in de zone van de waarheid benut en wij niet. Al kan ik de jongens niets verwijten. Ik was tevreden over het eerste uur, wat ons veel krachten gekost heeft. Het was zo’n dag waarop het héél moeilijk was om te scoren.”

Debuut Akpom

Met twee groepstrai­ningen in de benen werd Arsenal-aanwinst Chuba Akpom zijn eerste speelminut­en in het shirt van de Kanaries gegund. “Het moment was daar”, aldus De Roeck. “We wilden in de slotfase gevaarlijk­er worden in het strafschop­gebied. Akpom beschikt over bijzonder veel kwaliteite­n. Hij behoudt constant het overzicht en heeft een versnellin­g in de benen. Een speler met zijn profiel ontbrak nog in de selectie. Ik hoop dat we nog veel plezier aan hem zullen beleven.” Dopingcont­roles - Stelios Kitsiou en Jordan Botaka werden na de wedstrijd opgewacht door dopingcont­roleurs van de Vlaamse overheid. De Griek kon niet direct een dopingplas afleveren en verliet Stayen pas rond 23.30 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium