Het Belang van Limburg

“Mijn geheim? Ik sta positief in het leven”

Drie weken na longemboli­e staat Karelis er opnieuw

- Roger COX

Nikos Karelis behoort weer tot de springleve­nden. De Griek viel op

gretig in. Zonder meer straf. Onlangs, op stage in Spanje, ontsnapte hij immers aan het ergste. Een longemboli­e werd hem bijna fataal. “Gelukkig ben ik toen op tijd naar het ziekenhuis gegaan”, aldus de 25-jarige spits. “Mijn geheim? Ik sta positief in het leven.”

Canonnier

Het was schrikken in de nacht van 10 op 11 januari. Karelis kon in Benidorm met de groep meetrainen en was op weg naar een volledig herstel na zijn zware knieblessu­re. “Maar toch voelde ik dat er iets niet juist zat”, blikte hij terug. “De conditie was oké, ik verteerde de inspanning­en goed. Maar er scheelde iets met de ademhaling. Die was niet optimaal. Toen ik ’s nachts op de koop toe hoofdpijn en pijn in de borststree­k kreeg, wist ik genoeg. Ik had dit nog meegemaakt. Ik moest naar het hospitaal.”

Gevaarlijk

Le

Daar werd de vrees bewaarheid. Karelis had bloedklont­ers in de longen. Een longemboli­e. “Een gevaarlijk­e situatie”, weet hij. “Als zo’n klonter één van je aders afsluit, kan het afgelopen zijn met je. Ik kreeg een bloedverdu­nner voorgeschr­even en die neemt het gevaar weg. Ik zal nu wel voor de rest van mijn leven dagelijks zo’n pilletje moeten slikken. Maar daar maal ik niet om. Er zijn ergere dingen in het leven.” Karelis moest na dat incident wel nog in België zien te geraken. Vliegen mocht aanvankeli­jk niet. Na enkele dagen werd het licht gelukkig op groen gezet voor een vlucht. Karelis moest het vervolgens even rustig aan doen. Pas vrijdag trainde hij voor ’t eerst met de groep. ’s Anderendaa­gs maakte hij in Moeskroen 20 minuten vol en toonde hij al enkele flitsen van zijn klasse.

85 procent

“Ach, ik sta positief in het leven”, glunderde hij na afloop. “Ik ben mentaal sterk. Ik voel me weer goed, klaar om de ploeg diensten te bewijzen. Mijn longen functioner­en nog niet honderd procent. Ik zit aan pakweg 85 procent van mijn maximale longcapaci­teit. Maar door de medicatie komt dat wel goed. Belangrijk is dat alle gevaar geweken is en dat ik weer voluit mag gaan.”

De drie punten beschouwde Karelis alvast als een serieuze opsteker. “Dit geeft mij een enorme voldoening. Ik dank ook de fans die de trip naar Moeskroen hebben gemaakt. Hopelijk komen ze dinsdag in groten getale naar het stadion, want we gaan hun steun hard nodig hebben tegen Kortrijk.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium