Het Belang van Limburg

Denis van Wijk trots op prestatie (en eindelijk goals) van zijn spelers “Nu do or die tegen Eupen”

-

“Oef”, zo klonk het bij KV Mechelen, toen Gent laat gelijkmaak­te tegen Eupen, en Anderlecht zijn penalty miste. Maar vooral “oef” omdat KV eindelijk weer kon scoren en bewees dat het nog lang

niet dood is. Na een 0 op 18 en als rode lantaarn een punt rapen op Anderlecht: faut le faire.

Eigenlijk had Malinwacoa­ch Dennis van Wijk alles voorspeld. Als de jongens mijn gameplan uitvoeren, zit er zeker iets in, zei hij vooraf. En dat deden ze ook, vooral voor rust. En zo kreeg je het gevoel dat Van Wijk Vanhaezebr­ouck zelfs tactisch overklaste. Het zat echt goed in elkaar, op organisato­risch én opbouwend vlak.

“Aan de rust had het niet 1-2, maar 1-3 of 1-4 kunnen staan, dan was de match misschien gespeeld”, zei van Wijk. “Ik was blij dat we weer konden scoren (voor het eerst in 605 minuten, nvdr), twee keer zelfs. Maar als je die kansen voor Schoofs zag, die kopbal van Matthys, en een paar keer dat we bijna alleen voor Sels kwamen: eigenlijk lag het rendement nóg te laag.”

Van Wijk gaf toe dat het na rust vooral Anderlecht was wat de klok sloeg. “We slikten een tweede soft goal, waarbij we in de zestien te ver van de man stonden, en met die gemiste penalty kwamen we nog goed weg.”

Punt van de hoop

Het had dus ook nog slecht kunnen aflopen, en dus kon heel KV wel leven met dat punt. Het punt van de hoop. De rode lantaarn hangt nog altijd in Mechelen, maar komende zaterdag kan KV die mits winst eigenhandi­g doorgeven aan concurrent Eupen. “Deze prestatie maakt dat we met veel vertrouwen naar de match tegen Eupen kunnen toeleven. Het is do or die, het gaat om 1A of 1B.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium