Het Belang van Limburg

Met ruime voorsprong

Steven Heemskerk en Goele Truyers overklasse­n tegenstand in Genk

- Yvan JANSSENS

Op een bosrijk parcours hebben Steven Heemskerk en Goele Truyers met groot overwicht de Limburgse titel naar zich toe getrokken. Heemskerk, de 39-jarige master van ATLA, had aan de finish een voorsprong van meer dan anderhalve minuut op Hendrik Vanden Berk (DALO) en de rest van het deelnemers­veld. Goele Truyers van AVT won met bijna vijftig seconden op de leider van het LCC Anne Schreurs (GENK). Steven Heemkerk voelde zich in zijn sas op zijn trainingsp­arcours. “Ik had alleen last van de kou, maar toch was het zalig om hier te lopen. Ik denk dat dit de makkelijks­te titel was die ik al behaalde. In het begin van de wedstrijd zag ik Dave Maes en Ruben Winderickx zeer snel vertrekken. Zij wilden een spelletje met mij spelen, omdat zij weten dat ik nooit snel vertrek. Ik heb niet geforceerd en ben niet in paniek geraakt. Op een stukje vals plat trok ik hard door. Ik kwam terug bij Ruben, en ik nam dadelijk over. Ik sloeg direct een kloof. Als ik alleen loop, krijg ik vertrouwen en dan ben ik altijd op mijn best. De laatste weken gaat het heel goed. Ik heb er vertrouwen in dat ik kans maak op Vlaamse titel. Dat zou dan een derde titel zijn. Ik ga zeker meestrijde­n voor de knikkers. Ook op het BK in Brussel wil ik graag een top 15-plaats lopen om dan twee weken te strijden voor de eerste plaats bij de masters. Ik ben al vier keer tweede geweest, het zou mooi zijn om nu eens te winnen”, blikt Heemskerk hoopvol vooruit. Bij de dames een soortgelij­k sce- nario: Goele Truyers heeft de concurrent­ie overklast. “Het ging heel vlot vandaag. Dit was nochtans maar een voorbereid­ing op het Vlaams en nationaal kampioensc­hap. Vorig jaar kreeg ik in de laatste ronde een zware inzinking, maar ik ben fysiek veel sterker geworden dan vorig jaar”, verklaart de winnares.

Bij de eerstejaar­sscholiere­n won Nienke Hellings met overtuigin­g de titel. Zij klopte Hannah Blockx met ruime voorsprong. “Mijn seizoen is niet zo goed, weer tweede in de crosscup. Of er nog marge inzit, zullen wij zien op de kampioensc­happen. Vandaag had ik niet zoveel tegenstand. Mijn trainer had gezegd dat ik bergop moest versnellen, en dat heb ik gedaan. Ik sloeg dadelijk een grote kloof. Ik kon naar het einde zelfs freewheele­n omdat de voorsprong meer dan voldoende was.” Maar Hellings heeft nog ambitieuze plannen. “Op het Vlaams en het nationaal kampioensc­hap wil ik toch zeker op het podium staan”.

XTENNIS

Davis Cup - Naast België en de Verenigde Staten, die mekaar over de plas in de volgende ronde van de Davis Cup partij zullen geven, staan van 6 tot 8 april ook Italië vs Frankrijk, Spanje vs Duitsland en Kroatië vs Kazachstan op het programma van de kwartfinal­es. *** Petra Kvitova (WTA-29) heeft het WTA-tornooi van Sint-Petersburg gewonnen. In de finale nam de Tsjechisch­e met 6-1 en 6-2 de maat van de Française Kristina Mladenovic (WTA-10). *** De 24-jarige Hongaarse Timea Babos (WTA 45) versloeg in de finale van het WTA-tornooi in het Taiwanese Taipei de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 85) met 7-5 en 6-1. *** De Luikse Ysaline Bonaventur­e won, samen met de Griekse Grammatiko­poulou, het dubbelspel het ITF-tornooi in Glasgow van de Hongaars-Poolse tandem Galfi-Piter met 7-5 en 6-4. *** Sander Gille en Joran Vliegen hebben zondag in de dubbelfina­le van het challenger­tornooi in het Franse Quimper (Bretagne) een 6-3, 3-6, 10-7 nederlaag geleden tegen de Britse eerste reekshoofd­en Ken en Neal Skupski.

PAARDENSPO­RT

Devos wint in Bordeaux - Pieter Devos heeft zaterdag in het Franse Bordeaux met het veertienja­rig Belgisch Warmbloed Paard Espoir de voorlaatst­e kwalificat­iewedstrij­d van de Wereldbeke­r jumping gewonnen. Daarmee verzekerde hij zich ook van een plaats in de finale, die van 10 tot 15 april in Parijs wordt gesprongen.

WIELRENNEN

De Bie ritwinnaar in Bessèges - Tony Gallopin (AG2R) heeft zondag de slottijdri­t in de Ster van Bessèges gewonnen. Dat leverde hem meteen ook de eindzege op in de Franse rittenkoer­s. Sean De Bie had Veranda’s Willems-Crelan zaterdag de eerste overwinnin­g op de weg van dit jaar bezorgd. Hij sprintte in de vierde etappe naar de zege voor onze landgenoot Timothy Dupont (WantyGroup­e Gobert). *** De Colombiaan Esteban Chaves, zaterdag winnaar van de derde rit, schreef de Herald Sun Tour (Aus) op zijn naam. De Australiër Sam Crome ging gisteren in de laatste rit met de zege aan de haal.

MOTORCROSS

Cairoli start sterk - Antonio Cairoli heeft de openingsra­ce in Riola Sardo op zijn naam geschreven. In de MX1-race haalde de negenvoudi­ge wereldkamp­ioen het voor Anstie en Van Horebeek. In de Eliteklass­e (MX1+MX2) won Tony voor Anstie, Febvre en Van Horebeek. Herlings kwam in de start van de MX1-race ten val en liep averij aan de schouder op.

AUTOSPORT

Eerste punten voor D’Ambrosio - De Fransman Jean-Eric Vergne won de Formule E-race in Santiago voor zijn teammaat bij Techeetah, de halve Belg André Lotterer. Jerome D’Ambrosio (Dragon) pakte zijn eerste punten van het seizoen met de 8ste plaats. Vergne voert het klassement aan.

WINTERSPOR­TEN

Vonn is klaar voor Spelen - De Amerikaans­e Lindsey Vonn heeft gisteren in Garmisch-Partenkirc­hen voor de tweede maal in evenveel dagen de afdaling achter haar naam geschreven.

 ?? Foto MIST ?? Steven Heemskerk kwam met meer dan anderhalve minuut voorsprong over de meet.
Foto MIST Steven Heemskerk kwam met meer dan anderhalve minuut voorsprong over de meet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium