Het Belang van Limburg

Plevoets keept puik maar Terkoest is ploeg van 't dorp

-

Terkoest is de Na de heenmatch (3-5) won de thuisploeg ook de terugmatch tegen Heracles Alken. Jens Lowies kon in de slotfase de forfaitcij­fers afwenden voor de hekkenslui­ter. Na de stuntzege tegen Lummen betekent de derbyzege zes op zes voor de nieuwe Terkoesttr­ainer Rudy Pauwels, die toch voor een frisse wind zorgt. Er wordt véél hoger druk gezet en dat ligt het team wel, zo ondervond Heracles aan den lijve. Vooral in de eerste helft moesten de bezoekers achteruit. Joeri Plevoets kon de schade met knap keeperswer­k beperken tot 1-0. “Terkoest had veldoverwi­cht en we kwamen er voetballen­d eigenlijk niet aan te pas”, bekent de doelman. “We probeerden het dan maar op de tegenaanva­l maar ook dat liep moeizaam.” Thuiskapit­ein Dieter Jaenen was geschorst, maar zag van op de tribune dat het goed was. “Dit was de vierde keer dat we tegen hen speelden en de eerste keer dat het eenrichtin­gsvoetbal was van de eerste tot de laatste

KBVB

ploeg van ‘t dorp.

FUTSAL GRAND PRIX minuut”, vond hij. In de tweede helft ging het van 1-0 naar 5-0, met een zuivere hattrick van de snel geïntegree­rde Dennis Schulpe, die overkwam van FP Hasselt. In het slot kon Jens Lowies op aangeven van broer Yannick de eer redden.

Kansloos

“Na Leopoldsbu­rg waren we voor de tweede week op rij kansloos”, vervolgde Plevoets (30). “De resem afwezigen en slechte resultaten wegen op de groep, dat moeten we niet ontkennen. Over mijn eigen match ben ik tevreden, maar alleen de punten tellen. Ik sloot twee maanden geleden aan om de club uit de nood te helpen en ben nog niet bezig met volgend seizoen. De kopjes moeten snel omhoog om er toch nog een mooie seizoensei­nde van te maken.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Dries Claes en Yannick Schepmans omsingelen Dieter Jeuris van Terkoest.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Dries Claes en Yannick Schepmans omsingelen Dieter Jeuris van Terkoest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium