Het Belang van Limburg

Datovoc B pakt reguliere titel

-

In eerste provincial­e bij de dames is de titel na de reguliere competitie voor Datovoc Tongeren B. Met nog drie speeldagen op het programma verwierf Dato mathematis­che zekerheid dankzij een 1-3-overwinnin­g op het veld van concurrent Stevoort.

In de eerste set liep Tongeren vlot uit naar 16-23. Stevoort reageerde met een switch naar één passeur en dat had ei zo na succes. Van Eesbeeck dirigeerde haar team naar 23-23, maar toch was de setwinst voor de bezoekster­s (23-25). Set twee was wel voor Stevoort, dat vooral in het midden vlot tot scoren kwam (25-19). Maar enkele schitteren­de pipe-aanvallen van Lambrix en goed serveerwer­k van Luyck schonken Tongeren drie verdiende punten. “De reguliere competitie is een onverhoopt succes geworden”, aldus een blije coach Niels Notelaers. “Nu gaan we natuurlijk volop voor titel en promotie. Het is nog even afwachten wie onze eerste tegenstand­er wordt.”

Vierde provincial­e dames

De reguliere competitie zit er in drie van de vier reeksen op. In de A-reeks start Alken D als leider aan de play-offs, maar het slikte zaterdag wel de eerste nederlaag van het seizoen op het veld van eerste achtervolg­er Hasselt (2-3). In reeks B pakte Tamera Lummen de reguliere titel, in afdeling C was Mavo DilsenStok­kem D aan het feest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium