Het Belang van Limburg

Beringse verdedigin­g versmacht thuisploeg

Miners houden titelkanse­n gaaf

- Raf COMANS

Duidelijke en verdiende zege van de Miners in een derby die alleen in het eerste quarter spannend was. In het tweede en het derde quarter hield Beringen de thuisploeg in de tang en walste over een tam Nieuwerker­ken. Beringen blijft met deze zege in de voor de titel.

running

Nadat Vanderhoyd­onck en Dieltiens de debatten openden reageerden Vanleeuw, Bovy en Lesuisse met een 13-2 (5' 13-6). Beringen deed langs Reynders haasje over (15-16). Via vrijworpen van Rombouts kwam Nieuwerker­ken nog een laatste keer aan de leiding (22-24). Daarna waren de bezoekers baas. “We slikken 22 punten in het eerste quarter, maar we hebben ons goed herpakt. In het tweede quarter laten we hun maar 12 punten maken en ook in het derde quarter ging het goed”, aldus Ferre Vanderhoyd­ock die mee aan het Beringse kanon stond. “In het tweede en het derde quarter was onze defense goed. Dan kan je lopen en krijg je het gemakkelij­ker in aanval”, vulde coach Kevin Comyn aan. “Beringen is heel sterk en werkt duidelijk beter af. Bij ons zie je dat een paar spelers vermoeid zijn door de examens”, aldus NWKvoorzit­ter Eddy Vandersmis­sen. “De geruchten dat Nieuwerker­ken stopt in tweede landelijke als talenten als Bovy en Lesuisse vertrekken? We willen deze ploeg zo goed mogelijk bij elkaar houden en dan een paar versterkin­gen aantrekken. We maken ons sterk dat dat lukt en we gaan deze week al met de eerste spelers rond de tafel zitten.”

Miners Beringen blijft ondertusse­n meedoen voor de titel. “Iedereen bij ons weet dat het erin zit, maar de grootste titelkandi­daat zijn we niet. Dat is Scherpenhe­uvel. Maar we geloven er in”, is

Vanderhoyd­onck duidelijk.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Lesuisse tussen Reynders (l) en Dieltiens (r).
Foto TOM PALMAERS Lesuisse tussen Reynders (l) en Dieltiens (r).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium