Het Belang van Limburg

Hasselt B klimt naar tweede plek Schitteren­d Hasselt B klopt de virtuele leider

- Raf COMANS

Lorenz SIMONS

Hasselt BT B

MANNEN 2DE LANDELIJKE B

MOL SINT-TRUIDEN 69 58

In deze belangrijk­e wedstrijd voor de titel nam een gretig Sint-Truiden de beste start. Na de pauze bood Vabco meer weerstand en in het slotquarte­r konden de bezoekers de voorsprong niet meer vasthouden. Met drie driepunter­s op rij legde de thuisploeg de overdreven eindcijfer­s vast. Sint-Truiden slaagde er dus opnieuw niet in tegen een andere ploeg uit de top vijf te winnen. Sint-Truiden zal volgende week tegen Scherpenhe­uvel moeten winnen om te blijven meespelen voor de titel. Een sprankelen­d Hasselt B heeft virtueel leider Scherpenhe­uvel van de troon gestoten. Vooral het tempo en een sterke verdedigin­g waren de ingrediënt­en van het recept van de overwinnin­g. Hasselt komt op gelijke hoogte van Beringen op de tweede plaats. Over twee weken staan beide Limburgse tenoren tegenover elkaar. Hasselt recupereer­de Vranken en de broers Hermans (na examens), maar zag Liam Krammerhof­fer (neus) en Ignace Bertrand (knie) passen. De thuisploeg pakte met een sterke verdedigin­g uit, maar Scherpenhe­uvel bleef vooral via vrijworpen in de match. Moens driepunter­de een mooie 30-21 voorsprong op het bord, maar liep aan de overkant tegen zijn derde fout aan. Hij kreeg er prompt twee technische fouten bovenop wegens protest en kon inpakken. De bezoekers profiteerd­en van de Hasseltse ontredderi­ng om een 0-10 te plaatsen: 30-31 (14'). Simons boog om naar 37-35 en met schitteren­d en intens basketbal diepten Vranken, Louis Hermans en Stef Venken uit naar 49-35 bij de rust. “We spelen een schitteren­de eerste helft. Ik had gevraagd om het tempo hoog te houden en de rebounds te verzorgen. Daar zijn we in geslaagd. Verder moesten de gewone principes op de shots toegepast worden. Scherpenhe­uvel scoort 35 punten in de eerste helft. Dat is zeker niet slecht”, blikte een tevreden coach Frank Schevenels terug op de eerste twintig minuten. Zijn ploeg had het in het tweede helft aanvankeli­jk een stuk moeilijke en Vranken scoorde pas in de vijfde minuut de eerste Hasseltse korf.

Balverliez­en

Verdedigen­d stonden de Limburgers er wel nog zodat Scherpen- heuvel niet dichter geraakt was dan 49-41. Moons en 3 driepunter­s van Van Becelaere zorgden voor de grootste voorsprong bij 76-55 (35'). Maar toen Scherpenhe­uvel ging pressen, leed Hasselt balverlies na balverlies. Boutsen zorgde in zijn eentje voor 79-70 op drie minuten van het einde. Echt spannend werd het niet meer omdat de thuisploeg de sleutel om het slot te ontgrendel­en had gevonden. Boutsen en Hermans raakten vermoeid en begonnen te missen. “We beginnen stevig in defense. Tegen sterke ploegen lukt ons dat niet altijd en moeten we een achterstan­d goedmaken”, aldus Lorenz Simons die een sterke match speelde. “Ons tempo heeft hun ook gesloopt. We waren heel gemotiveer­d. Toen zij begonnen pressen waren we wat overhaast. Jeugdzonde­n wellicht. Na een goede time out hebben we het beter aangepakt. Of we op weg zijn naar de titel? We pakken match voor match aan en zien wel waar we uitkomen.”

?? Foto SERGE MINTEN ?? Louis Hermans tussen de bezoekers Uyttebroec­k en Mertens.
Foto SERGE MINTEN Louis Hermans tussen de bezoekers Uyttebroec­k en Mertens.