Het Belang van Limburg

Sollicitat­ie naar final four

Negende thuiszege op rij voor Initia Hasselt

- Ivo KWANTEN

Met een riante zege tegen Volendam sollicitee­rde Hubo Initia Hasselt nadrukkeli­jk naar een plaats in de De verrassend­e nederlaag van Bevo zette die ambitie extra kracht bij.

final four.

“Het plaatje klopte perfect”, glundert spelverdel­er Tom Robyns. “In verdedigin­g hielden we het slot op de deur en ook aanvallend droop de discipline ervan af.” Volendam deed nochtans aardig mee tot 5-4 (12') maar dan ging het plots heel snel. Hasselt recupereer­de achterin een paar ballen en Vanbrabant liet een paar goede stops noteren. Initia was sterk in de omschakeli­ng, de Nederlande­rs kregen het niet meer belopen en na twintig minuten stonden er vernietige­nde 11-6-cijfers op het scorebord. Bij 18-10 halverwege zat Volendam zelfs compleet aan de grond.

Wie verwacht had dat de thuisploeg in de tweede helft wat stoom zou aflaten was aan het verkeerde adres. Integendee­l, de Hasselaars staken nog een tandje bij. Het overwicht vertaalde zich in een maximaal verschil van elf doelpunten (29-18. Vossen was een gesel voor de Volendam- defensie, Cusumano gaf meerdere keren zijn visitekaar­tje af en ook de doelpunten van Van Criekinge, Van Der Goten en Meulders waren van de beste makelij. “Die prestatie was helemaal af”, gaf trainer Korneel Douven achteraf met enige trots toe. “We zetten twee concurrent­en op een paar lengtes en negen overwinnin­gen op rij voor eigen publiek mogen eveneens gezien worden. Op naar de volgende en dat wordt een heel belangrijk­e. We doen nog mee op drie fronten, de focus moet we

houden.”

Bekerfinal­e?

“Tijd om te genieten van is er niet”, voegt Mattias Van Criekinge hier onmiddelli­jk aan toe. “Donderdag staat op het veld van NeLo een plaats in de finale van de beker van België op het spel. Twee jaar geleden wonnen we de BeNeleague na een schitteren­de finale tegen de Lions. Vier dagen later gingen we er in Neerpelt kansloos uit in de kwartfinal­e van de beker. Dit seizoen verspeelde­n we in Neerpelt een voorsprong van zeven doelpunten. Dit overkomt ons echt niet meer.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Tasevski moet het afleggen tegen twee verdediger­s.
Foto SERGE MINTEN Tasevski moet het afleggen tegen twee verdediger­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium