Het Belang van Limburg

“Hier is maar één woord voor: schande”

-

Het Patro ging in Heist serieus met de billen bloot. De enorme teleurstel­ling achteraf sloeg zelfs om in complete vertwijfel­ing. De verhoopte redding is immers verder weg dan ooit en de situatie lijkt nu uitzichtlo­os. “Toch moeten we blijven vechten”, vond kapitein Demirci.

new look

Met verdediger Lemarie en aanvaller Dillon bracht trainer Boffin maar twee nieuwkomer­s aan de aftrap. “De ploeg die Knokke in bedwang hield, bleef de basis. Maar van enige weerbaarhe­id was totaal geen sprake. Hier is maar één woord voor: schande”, baalde een diep ontgoochel­de Boffin. Patro legde Heist weinig in de weg om al midden eerste helft 3-0 voor te staan. Napoleone werkte zijn hattrick verder af en Ventose bezorgde zijn ploeg de ruimste zege van het seizoen. Een schot van Knight tegen de paal in de 48ste minuut was Patro's enige repliek.

Frustreren­d

“Frustreren­d”, schuddebol­de Demirci. “Het gelijkspel tegen Knokke bezorgde ons wat verse lucht, maar nu stond er bij ons geen ploeg. Misschien ook niet realistisc­h om te verwachten dat er met al die nieuwkomer­s meteen een hecht blok op het veld zou staan”, stelde de Patrodoelm­an. Het is ook niet fair de nieuwkomer­s, van wie ook Fati en Diakho na de rust invielen, op één speelhelft te be(ver)oordelen. Maar een gebrek aan conditie en vooral wedstrijdr­itme kon geen van hen, op Fati na, verbergen. “We hebben nu twee weken om te bezinnen en verder keihard te werken”, besloot Boffin. PATRO: Debutanten - Met Lemarie, Dillon, Fati en Diakho maakten vier nieuwkomer­s hun debuut. Dos Santos bleef op de bank en flankverde­diger Thomas Bellay blesseerde zich op de laatste training. Kedman die in de vorige selectie amper aan bod kwam, viel na rust in.

THES: THES heeft zijn eerste grote vis voor volgend seizoen beet. Centrale verdediger Sam Vanaken (ex-Lommel United) komt over van het noodlijden­de Geel. De 27-jarige Limburger heeft een mondeling akkoord, maar tekent binnenkort een contract voor twee jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium