Het Belang van Limburg

Geen verschil tussen de kop en de staart

- Bart SCHIJNS

Lutlommel speelde tegen de nummer twee, Eksel A, een meer dan verdienste­lijke partij. Van het verschil in de rangschikk­ing was er immers weinig te merken. De zware blessure van thuisspele­r Desautez was wel een domper op de vreugde. Lutlommel startte het sterkst en stak enkele keren de neus aan het venster. Vrysen ging op een poging van Vanden Boer goed plat en toen Desautez zijn kans ging, bleef de bal onder de voet van keeper Vrysen steken. Op slag van rust was de thuisploeg even van slag maar Vervloet miste van in de kleine rechthoek.

Na de koffie kwam Eksel iets meer in het spel voor. Vervloet leverde een perfecte voorzet af die door Beyen op doel gekopt werd. Vromans redde maar Marijn Bertrands schoot de 0-1 toch binnen. Lutlommel kon het spel opnieuw naar zich toe trekken. Rutten gooide zich voor de bal maar kreeg het leer ongelukkig tegen de arm. Luyten zette de elfmeter feilloos om: 1-1. Via Dilissen kwam Lutlommel zelfs nog dicht bij de overwinnin­g. De jonge spits omspeelde mooi de keeper maar miste voor het lege doel.

“Ik raakte de bal inderdaad met de arm maar ik maakte zeker geen beweging”, klonk het bij Bart Rutten van Eksel. “We speelden te slordig en misten door de afwezigen vooral creativite­it.”

“Dit punt is zeker verdiend. Voor de rust kregen we zeker drie goede mogelijkhe­den. Daarna was Eksel meer aanwezig en profiteerd­en zij van een minder moment van ons om op voorsprong te komen. Gelukkig maakten we op strafschop gelijk. Die laatste kans moesten we benut hebben als we onderaan willen weg geraken”, zei kapitein Harm Luyten. “Het uitvallen van Desautez is erg voor ons en voor hemzelf een ramp.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Vanherk gaat fors in op Kamara.
FOTO RAYMOND LEMMENS Vanherk gaat fors in op Kamara.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium