Het Belang van Limburg

Of de winnaar van de Rock Rally 2018 uit de voorronde van Genk komt, durven we ernstig te betwijfele­n.

- Christof RUTTEN

Dat deden we met dank aan Big Fat Toddlers die een bus zuipschuit­en uit Ham hadden meegezeuld en de Rock Rally kaapte met heel veel enthousias­me op én naast het podium. Big smile toen de mannen een mix van punk, reggae, ska en afzakkende broeken brachten, inclusief een best strakke afsluiter ‘Riot’. Halve finale? Misschien (goed voor de omzet). Finale? Never.

Pathos

Ook luid, maar véél ernstiger: Voyages. Metalcore met een atypische look die stevige mokerslage­n uitdeelde aan het begin, maar daarna aan spanning leek in te leveren. Technisch en qua sound zéér oke. Idem dito bij Horses Blew Fire, maar hun mix van Tool, Soundgarde­n en zelfverkla­arde spacerock (met dank aan een synth in de rangen, in de gitaren zat nauwelijks psychedeli­ca) verdronk te vaak in een moddervett­e laag pathos. Soms wel instrument­ale boeiende stukken.

Samsonrock

Geen voorronde zonder weirdos. Er was Ugly Weirdo: een redelijk dansbaar trio dat disco en eighties postpunk à la The Bollock Brothers wilde combineren. Het ging in de richting, maar de vonk ontbrandde nooit helemaal. De échte ugly weirdo van de avond was Rob & The Memes die alleen op het podium met gitaar en masker riedeltjes speelde op een salvo van samples, gaande van hiphop, raggae, de Samsonrock en een heleboel scheten. Wat moet een mens ermee? Raarrrr.

Ook alleen: zilveren Limbomedai­lle ILA. Toch weer straf: de songs die worden bovengehaa­ld, die aparte stem en mimiek, soms een vleugje Cobain… Ze zong over de liefde, maar dan van de pijnlijke

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium