Het Belang van Limburg

Familieruz­ie mondt uit in bijna fatale steekparti­j

-

In de Ahornstraa­t in Meulenberg raakten de gemoederen tussen een aantal familieled­en maandagnam­iddag flink verhit. De ruzie laaide zo hoog op dat er op een gegeven moment een mes werd getrokken. Een 39-jarige man raakte gewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Drie personen werden opgepakt. Eén man van 35 jaar is aangehoude­n en voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

Een familieruz­ie in Meulenberg mondde maandagmid­dag na wat heen en weer geroep uit in een steekparti­j. Een 39-jarige man raakte zo ernstig gewond dat gevreesd werd voor zijn leven. De politie van de zone Carma rukte met een viertal patrouille­wagens uit naar de Ahornstraa­t in Houthalen. Een 26-jarige en een 37-jarige man werden gearrestee­rd. Een derde betrokkene, een man van 35, kon even later zo’n 300 meter verderop in de Hazelarens­traat door de rechercheu­rs in de boeien worden geslagen. Het gerechteli­jk labo van het parket van Limburg ging samen met een wetsdokter naar de woning waar de feiten zich afspeelden. Om eventuele sporen te vrijwaren werd rondom de woning een perimeter ingesteld.

De toestand van het slachtoffe­r was gisteren stabiel. Na ondervragi­ng werden dinsdag twee van de drie opgepakte personen weer op vrije voeten gesteld. De 35-jarige man werd aangehoude­n en dinsdagmid­dag voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium