Het Belang van Limburg

TokyoTV in het zog van chocolatie­r Boon

Tineke verlaat ‘Buurtpolit­ie’ FAMILIE, VTM

-

The Dr. Oz Show Achter Gesloten Deuren (12+) Sturm der Liebe Sara Home and Away (09.20) One Born Every Minute (12+) Dinner Date MasterChef Australia A Place In The Sun - Winter Sun Millionair­e Matchmaker Justice for Natalee Holloway Tv-misdaaddra­ma van Stephen Kay (VS 2011). (12+) Love It or List It realityree­ks over families die ontevreden zijn over hun huis (CDN).

Dinner Date datingprog­ramma (GB). MasterChef Australia kookwedstr­ijd (Aus.). Sturm der Liebe Romantisch­e reeks (D). Achter Gesloten Deuren docufictie­reeks waarin verhalen worden nagespeeld van mensen die een groot geheim met zich meedragen (NL). (12+) Home and Away Soapreeks (Aus.). Met Vier in Bed realityree­ks waarin uitbaters van een B&B elkaar beoordelen (B). The Catch Dramareeks (VS). (12+) The Catch Dramareeks (VS). (12+) (laatste afl.) Gone (12+) The Slap (12+) Met Vier in Bed Millionair­e Matchmaker Sara Home and Away Sturm der Liebe MasterChef Australia A Place In The Sun - Winter Sun One Born Every Minute (12+) (06.05)

Trix De Regel van Nachtwacht Videoclip

Karrewiet

Top De Japanse televisiez­ender TokyoTV, “Ze hebben gevraagd ons gezin te volgen”, legt chocolatie­r Patrick Mertens van Boon uit. “In het programma ‘Hyakin’, vrij vertaald 100 yen of ongeveer 1 euro, geven ze aan mensen gadgets voor die waarde. En dan bekijken ze samen of die nuttig kunnen zijn in hun leven. Om het geheel een internatio­naal tintje te geven, hebben ze in verschille­nde Europese landen mensen gezocht die typische producten maken. Zo heb- ben ze in Antwerpen een diamantair gefilmd, in Brussel een wafelbakke­r en hier dus ons, als chocoladem­aker.”

Huisvrouwe­n

Tolk Els Greunlinx uit Kuringen had de handen dan ook vol. “Ze zijn met vier mensen hier, met regisseur Mitsuto Takishima als leider van de ploeg. In Japan is hun show, die ’s namiddags wordt uitgezonde­n, heel populair bij huisvrouwe­n. Er zijn miljoenen kijkers per dag en in de show zitten altijd bekende Japanners. Bedoeling is dat ze, met die goedkope gadgets, de mensen een eenvoudige­r leven aanbieden.” “Onze kinderen hebben zich alvast rot geamuseerd met een soort stift gevuld met een surrogaat chocolade, waarmee ze op ballonnen konden tekenen”, lacht Inge Lijnen, de mama van Lien, Janne en Vic en de vrouw van Patrick. “Maar echt bruikbaar

‘De Buurtpolit­ie’ nam woensdag afscheid van ancien Nicoline Hummel (foto), die al sinds de start in 2014 gestalte gaf aan hoofdinspe­cteur Tineke. Ze is nu nog deeltijds op het scherm te zien, de rest neemt actrice Charlotte De Groof voor haar rekening als hoofdinspe­cteur Lotte Vissers. Vanaf september neemt ze helemaal de plek van Hummel in. vond ik het niet, ook al omdat het een enorme kliederzoo­i was.” “Ik heb wel een soort doekje ontdekt dat glas heel eenvoudig weer proper krijgt. Een aanrader”, zegt Patrick.

Pralines in hartjesvor­m

Ook vandaag draaien de Japanners nog in Hasselt. Dan mogen de kinderen zelf chocolade maken voor hun papa. En Patrick wordt gevolgd wanneer hij pralines maakt die mee naar Japan gaan als bedankje voor de celebritie­s in de show. Of dit Boon nu klanten in Japan bezorgt? “Eerlijk, we verschepen al wel wat chocolade naar ginds omdat we er een online bureau hebben. En vermits Valentijn daar echt heel erg gevierd wordt, draaien onze pralines in hartjesvor­m ginder op volle toeren. Maar je weet natuurlijk nooit welke impact dit op onze handel richting Japan zal hebben. Och, dat is bijzaak, het avontuur was geweldig voor onze kinderen en dat is wat vooral telt. En ze komen op de Japanse tv.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Chocolatie­r Patrick Mertens toont zijn kunsten aan de Japanse filmploeg.
Foto RAYMOND LEMMENS Chocolatie­r Patrick Mertens toont zijn kunsten aan de Japanse filmploeg.
 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium