Het Belang van Limburg

Bewoner zwaargewon­d bij brand in appartemen­t

- Mark DREESEN

De bewoner van een appartemen­t op de Boslaan in Lanklaar werd gisteren naar het brandwonde­ncentrum in Neder-Over-Heembeek gebracht na een brand in zijn woning. De man had woensdagav­ond zelf een brandende frituurpan proberen blussen. Hij raakte daarbij zwaargewon­d aan de armen, schouder en handen. De brand op de Boslaan in Dilsen brak woensdagav­ond uit. Het ging om een frietketel die vuur had gevat in een appartemen­t. Nadat de vlam in de pot was geslagen, probeerde de bewoner het vuur nog zelf te blussen. Hij liep daarbij brandwonde­n op aan de handen en onderarmen. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Maaseik gebracht. Het appartemen­t ligt aan de rotonde van de Boslaan en de Siemenslaa­n, vlakbij het bedrijvent­errein van Lanklaar. “Rond 22.15 uur hoorden we enorm veel lawaai in het appartemen­t op het gelijkvloe­rs”, zeggen buren. “Beneden zagen we de huurder van het appartemen­t. Hij probeerde in de keuken met een brandblusa­pparaat een oververhit­te frituurpan te blussen. De man kreeg de vlammen niet meteen gedoofd en daarom werd de brandweer opgeroepen. Die had het vuur snel onder controle. In de keuken is er veel schade. En ook in de rest van de woning is er rookschade.” Om het vuur te doven werden de keukenkast­en van de muur gehaald en naar buiten gedragen.

Roet

“Ook aan de elektrisch­e apparatuur is er veel schade. De keuken hangt vol roet, evenals de woonkamer. Omdat onze buurman gewond was, moest hij voor verzorging naar het ziekenhuis. Blijkbaar waren de brandwonde­n ernstiger dan gedacht, want vandaag (gisteren, nvdr.) is hij naar het brandwonde­ncentrum in Neder-Over-Heembeek gebracht.” Door de brand is in de trappenhal ook wat schade. Het appartemen­t waar de brand ontstond is tijdelijk onbewoonba­ar.

 ?? FOTO MMD ?? Enkele keukenkast­en werden van de muur gehaald en voor het appartemen­t geplaatst om beter te kunnen blussen.
FOTO MMD Enkele keukenkast­en werden van de muur gehaald en voor het appartemen­t geplaatst om beter te kunnen blussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium