Het Belang van Limburg

“Niemand geloofde in deze groep”

Ricardo Sa Pinto trots op zijn spelers

-

Ricardo Sa Pinto toonde zich na afloop een apetrotse hoofdtrain­er. “Niemand geloofde in deze groep en vandaag krijgen ze de beloning voor waar ze recht op hebben”, zei de Portugees, die sprak van een verdiende overwinnin­g. Een zeer intense, emotionele match”, zo omschreef Sa Pinto de partij van gisteren. “Ik zag twee goede ploegen. We wisten dat het moeilijk zou worden voor ons want Brugge is een sterk team. Zeker thuis. We hebben ervoor gevochten en keihard gewerkt. Misschien hebben we de match niet zo gecontrole­erd als we wilden, maar dat komt ook door de kwaliteite­n van de tegenstand­er. Maar we hebben ons doel bereikt: we zitten in de finale. Over twee matchen zijn wij de betere ploeg. Het belangrijk­ste voor mij is te onderstrep­en wat voor geweldige groep ik heb. Ze hebben karakter getoond. In het begin geloofde niemand in deze groep, maar we zijn er altijd samen voor blijven gaan en vandaag krijgen we de beloning. Al is de finale alleen niet genoeg, we willen hem nu ook winnen.”

In de finale treffen de Rouches KRC Genk, een ploeg die ze dit seizoen in de competitie al twee keer versloegen. Sa Pinto: “Een sterk team dat in de goede vorm zit. We vechten samen met hen voor een stek in de top zes en nu dus ook voor de beker. Dat we ze al twee keer hebben geklopt, zegt mij niet veel. Vorige week wonnen wij met 4-1 van Brugge, nu wonnen zij met 3-2. Elke match is anders. Bovendien mis ik in de finale twee belangrijk­e spelers (Laifis en Agbo, nvdr.). Wat ik van hun gele kaarten vond? Vrij licht. We kregen vrij makkelijk gele kaarten vandaag en de ref had dat iets beter mogen controlere­n.” Of JeanFranço­is Gillet, die gisteren geen beste beurt maakte, in de finale zal keepen wilde Sa Pinto nog niet zeggen. “Op het juiste moment zullen we dat wel zeggen.” Op een gegeven moment lag Sa Pinto in de clinch met Ivan Leko. “Dat is normaal”, vond hij. “We respectere­n elkaar maar in de match mag je iets tegen mekaar zeggen.” Leko

Club-coach Leko was uiteraard ontgoochel­d. “Want ik heb een goed Brugge gezien dat vijf of zes grote kansen kreeg. We scoren drie keer maar het was niet genoeg. De partij werd beslist op kleine details. De 1-0 was een sleutelmom­ent, maar we hebben de match in Luik eigenlijk al verloren. Wat ik van Vermeer vond? Kenneth was goed. Of hij daar nu in de fout gaat of niet, de nederlaag lag niet aan onze keeper. We winnen en verliezen samen.” Tot slot haalde Leko het drukke programma van Club naar voren. “Na de winterstop spelen we zeven matchen op 21 dagen. Dat is heel veel. Of ik nu extra druk voel? Bij een topclub is die er altijd.”

 ?? FOTO BELGA ?? Ricardo Sa Pinto.
FOTO BELGA Ricardo Sa Pinto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium