Het Belang van Limburg

Fysieke tests nieuwkomer Markovic zorgwekken­d slecht

-

Hein Vanhaezebr­ouck gaf woensdag nog eens een donderpree­k in de kleedkamer, nog erger en furieuzer dan na de 2-2 tegen KV Mechelen. De coach wilde de Anderlecht-spelers wakkerschu­dden. Ook aanwinst Lazar Markovic, wiens basiscondi­tie rampzalig blijkt te zijn. Lazar Markovic werd de voorbije dagen geregeld al lopend gespot rond de vijvers van Neerpede nabij het paars-witte oefencompl­ex. ’s Morgens én ’s middags. Navraag leert dat de last-minutetran­sfer van Anderlecht een extra trainingsp­rogramma kreeg omdat zijn fysieke tests echt zorgwekken­d slecht waren. Tijdens de groepstrai­ningen op het veld bewijst Markovic nochtans dat hij met een bal overweg kan. Markovic acht zichzelf meteen inzetbaar, maar dat maakt hem ook minder ontvankeli­jk voor de extra fysieke arbeid die hij moet leveren.

Geen medelijden

Hein Vanhaezebr­ouck toont echter geen medelijden. De Liverpool-huurling heeft eigenlijk een heel nieuwe seizoensvo­orbereidin­g van een dikke maand nodig. Dat komt omdat zijn basiscondi­tie niet op niveau is. Om die te onderhoude­n moet je dagelijkse trainingen combineren met wedstrijde­n, maar bij Liverpool deed Markovic zelfs niet mee met de beloften. Anderlecht hoopt Markovic klaar te stomen voor invalbeurt­en over twee à drie weken. Daarvoor mag de speler zich ook wel inzetten, want volgens Engelse bronnen verdient Markovic nog altijd zo’n 40.000 euro per week.

Dat wordt dan wel grotendeel­s gestort door zijn moederclub Liverpool, want paars-wit betaalt maar een miniem deeltje van zijn loon. De Brusselaar­s moeten zelfs geen huurprijs betalen.

Op het groepsgesp­rek woensdag spaarde Hein Vanhaezebr­ouck overigens niemand. Met beelden wees hij iedereen op zijn fouten. De trainer hoopt dat iedereen de boodschap nu begrepen heeft.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lazar Markovic.
FOTO PHOTO NEWS Lazar Markovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium