Het Belang van Limburg

Slaat Imana Truyers dubbelslag in Rotselaar?

-

Zondag is Rotselaar het strijdtone­el van de vijfde en voorlaatst­e manche van de CrossCup, die tevens geldt als Vlaams kampioensc­hap. Enkele Limburgse atleten liggen op de loer om een dubbelslag te slaan. Zo heeft Imana Truyers (foto) bij de seniors 19 punten voorsprong op naaste achtervolg­er Sofie Van Accom. De eindzege in de CrossCup kan haar nog nauwelijks ontglippen. Logisch dat zij als topfavorie­te start voor de titel van Vlaams kampioen.

Voor M35 Steven Heemskerk ligt de weg naar een dubbelslag eveneens open. In de CrossCup is Henk Vandermeer­sch - zijn naaste concurrent - overgestap­t naar de M40-categorie. Dat betekent dat de ATLA-atleet een onoverbrug­bare voorsprong heeft op alle andere concurrent­en. De Vlaamse titel kan er wel als toetje bij. Ook bij de jeugd heeft Limburg nog enkele podiumkand­idaten. Zo heeft Paulien Nelissen - die momenteel derde staat een bronzen plak binnen bereik. Scholiere Nienke Hellings bewees met haar titel op het Limburgs kampioensc­hap dat zij klaar is voor nog meer eremetaal. Hoewel Femke Verschoren (LYRA) haar in de vorige manches al driemaal voorafging, volstaat winst in Rotselaar voor goud in de CrossCup én het kampioensc­hap van Vlaanderen.

Het is ook uitkijken naar Dieter Kersten, die bij zijn eerste cross in Hannuit meteen de hele bende achter zich liet. Kan hij dit kunstje nog eens overdoen in Rotselaar? En dan is er nog Luc Pittevils . De M65 van LOOI won tot nu toe beide manches waaraan hij deelnam. Geen twee zonder drie? Het eerste startschot aan de Vakenstraa­t 18 in Rotselaar wordt zondag om 12.30u gegeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium