Het Belang van Limburg

Humor met een scheut melancholi­e

Op liefde staat geen leeftijd, maar op ‘Hotel Römantiek’ wel. Het datingprog­ramma voor vrijgezell­e 65-plussers verzoent als geen ander een lach met een traan.

-

Het was een van de verrassing­en van vorig seizoen: Otto-Jan Ham, Sven De Leijer en Frances Lefebure die een aantal vrijgezell­e 65plussers op sleeptouw nemen in het buitenland met de stille hoop dat Cupido hier en daar raak schiet. Het actieterre­in voor deze tweede jaargang is verlegd van Zwitserlan­d naar Portugal, waar de dertien mannen, bloemen in de hand, arriveerde­n in boten terwijl de dames hen opwachtten op het strand. Mariette (84) vergeleek het met de landing in Normandië. Waarmee de toon was gezet. ‘Hotel Römantiek’ is een mix van humor over liefde op jaren en melancholi­e. Want deze cast heeft al bijna een heel leven achter de rug en al die decennia overleef je niet zonder kleerscheu­ren. Julien (83), nog maar een jaar weduwnaar na zestig jaar huwelijk, vertelde met tranen in de ogen dat zijn vrouw lang ziek was geweest: “Ik moest haar bijna dragen om naar het toilet te gaan.” Hij hoopte hier iemand te vinden, zijn wensen waren niet zo hoog: “Als ze vriendelij­k is en goed kan koken.”

Dat soort tussenkoms­ten geeft aan ‘Hötel Romantiek’ wat diepgang onder de vele grappen, kwinkslage­n en insinuatie­s. Het eerste koppel dat elkaar gevonden had was zowaar Jan (68) en Mieke (67), twee jonkies in dit gezelschap. Liefde op het eerste gezicht, als het ware. “Het was boenk!”, getuigde Mieke. De anderen mochten zich die eerste avond overgeven aan de drank. Net als vroeger, na een tegenvalle­r in de liefde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium