Het Belang van Limburg

“Andere manier van werken”

Luc Reumers trekt eind dit seizoen de deur achter zich dicht bij ESK

- Johan MULDERS

Op het einde van het seizoen trekt Luc Reumers er zelf de stekker uit bij ESK Leopoldsbu­rg. Een onverwacht­e beslissing die om meer uitleg vraagt. “Ik zal het maximum geven tot de laatste wedstrijd en hopelijk levert dat een ticket voor de eindronde op”, zegt hij vastberade­n in de aanloop naar de partij tegen Houtvenne.

Wij beschikken helaas niet over een echte topschutte­r

Luc REUMERS Trainer ESK Leopoldsbu­rg

De Beverlonaa­r was aan zijn eerste seizoen bezig bij ESK. “Vanuit het bestuur heb ik geen enkel signaal ontvangen dat ik ook volgend seizoen mocht blijven”, verduideli­jkt hij zijn beslissing. “Ondertusse­n zijn de gesprekken gestart met de spelers. Naar mijn mening moet je eerst met de trainer spreken. Omdat ik klare wijn wou schenken aan de spelers, heb ik tijdens de winterstop, nadat ik alle scenario’s had overlopen, zelf de knoop doorgehakt. Geen gemakkelij­k beslissing, want met Leopoldsbu­rg had ik een mooie club gevonden, dicht bij huis, waar ik hoopte om enkele jaren aan de slag te blijven. Ook na mijn ontslag heb ik overigens weinig of geen reactie ontvangen.”

Verschille­nde visie

Waar is het dan fout gelopen? “Ik heb een andere manier van werken en dat botste al eens. De communicat­ie zat ook niet goed op dat vlak. Ik ben niet de trainer van het scorebord. Doelpunten en punten pakken, zijn uiteraard belangrijk, maar ik werk op lange termijn. Dit seizoen hebben wij altijd in de bovenste helft van de rangschikk­ing meegedraai­d en dat met een volledig nieuwe groep, waarvan ik snel een goed geheel heb gemaakt. Daarmee hebben we de doelstelli­ngen zeker bereikt. Er zat misschien zelfs iets meer in, maar op het einde van de rit zal de rekening wel kloppen. Alles hangt zo kort bij elkaar dat zelfs de eerste plaats nog haalbaar is, maar een ticket voor de eindronde zou al mooi zijn.”

Transfers

Er resten Leopoldsbu­rg nog elf wedstrijde­n om dat doel te bereiken. Te beginnen met Houtvenne dat drie wedstrijde­n op rij won na Nieuwjaar. “In tegenstell­ing tot wij beschikken zij met Glenn Van Asten over een echte topschutte­r. Vankrunkel­sven en Tuteleers zijn onze topschutte­rs maar dat zijn verdediger­s, geen aanvallers. Wij bleven gelukkig gespaard van blessures en schorsinge­n waardoor ik kon beschikken over een ruime kern met allemaal evenwaardi­ge spelers. Iedere week moest ik spelers ontgoochel­en maar de sfeer is altijd goed gebleven. De prestaties waren onregelmat­ig omdat wij al eens een mindere periode kenden in een wedstrijd waarin wij vaak doelpunten slikten. Deze jonge groep slaagt er nog niet in om een partij dood te maken, maar dat is een leerproces. Hopelijk zijn ze nu niet te veel bezig met transfers. Van mij hebben ze alvast een duidelijk antwoord gekregen.”

 ?? FOTO RL ?? Luc Reumers: “De eerste plaats is zelfs nog haalbaar, maar een eindrondet­icket zou al mooi zijn.”
FOTO RL Luc Reumers: “De eerste plaats is zelfs nog haalbaar, maar een eindrondet­icket zou al mooi zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium