Het Belang van Limburg

“In eerste spelen”

De zoon van de voorzitter vertrekt

- Gert SILLEN

Er zijn geen zekerheden meer. Immers, als zelfs de meest hondstrouw­e clubspeler die Landen (2B) kent, de club verlaat, is niets nog zeker. “Ik wilde zo graag opnieuw in eerste spelen”, geeft de loyale kapitein Jasper Thierie duiding over zijn transfer naar Zepperen Brustem.

Landen-verdediger THIERIE “Liefst 22 seizoenen zal ik dan erop hebben zitten. Op mijn vijfde ben ik hier beginnen te sjotten”, vervolgt de zoon van voorzitter Tony. “Ja, papa vindt het spijtig, maar toont ook begrip voor mijn beslissing. Neen, hij zit niet mee aan de onderhande­lingstafel als er over nieuwe contracten gesproken wordt. Niemand, dus ook niet de sportieve commissie kan me zekerheid bieden dat we volgend seizoen opnieuw in eerste zullen spelen. Daarom heb ik een beetje eieren voor mijn geld gekozen en de stap naar Zepperen Brustem gezet. Weet je, het is veel makkelijke­r om je te redden in eerste provinci- ale dan naar eerste provincial­e te promoveren. Elk seizoen is er een ploeg die boven zichzelf uitstijgt. Dit jaar is dat duidelijk FC Alken. Heel waarschijn­lijk zal de titel naar hen gaan.”

“Dat wij nooit mee hebben kunnen wedijveren, ligt aan onze desastreuz­e start (0 op 6 en 3 op 15, nvdr.)”, meent Thierie. “Daarna raakten we eindelijk op toerental, maar tegen Munsterbil­zen en Hoeselt leden we twee fatale nederlagen, waardoor we de aansluitin­g met de top twee gemist hebben. Er is inderdaad nog de eindronde om promotie af te dwingen, maar dat is een loterij. En die loterij wilde ik niet afwachten om mijn contract bij Zepperen Brustem te tekenen. Maar dat betekent niet dat ik niet voor die promotie via eindronde wil gaan. Als we zondag tegen Halen winnen, slaan we een rechtstree­kse tegenstand­er terug en kunnen we een kloofje slaan. Zou het geen mooi afscheid zijn? Ik denk dat die andere vertrekker­s er ook zo over denken.”

De eindronde? Dat is een loterij

 ??  ??
 ?? Foto TP ?? Jasper Thierie.
Foto TP Jasper Thierie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium