Het Belang van Limburg

Bungalow en auto compleet uitgebrand

Poolse bouwvakker­s gewond na brand in Molenheide

- Chris NELIS

In vakantiedo­rp Molenheide zijn zaterdagna­cht een bungalow en een wagen volledig uitgebrand. Twee Poolse bouwvakker­s die op dat ogenblik in het huisje verbleven, raakten verbrand en bevangen door de rook. De twee zijn voor verzorging overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Ze verbleven in een afgesloten gedeelte van het vakantiedo­rp waar Oost-Europese bouwvakker­s een tijdelijk verblijf hebben. Omstreeks 3 uur ’s nachts werden enkele bewoners in het vakantiedo­rp opgeschrik­t door een knal. Wat die knal veroorzaak­t had, was niet duidelijk. “Ik ben meteen gaan kijken”, zegt één van de bewoners. “De vlammen sloegen toen al door het dak van de bungalow. De twee Poolse mannen die er verbleven, stonden op dat moment al buiten. Hun gezicht was zwart, ze waren wat verbrand en bevangen door de rook. Wat er juist gebeurd is, weet ik niet. De ambulance is hen komen ophalen om hen naar het ziekenhuis te brengen.”

De brandweer van de zone Limburg Oost was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de bungalow en een wagen die ernaast geparkeerd stond, in de vlammen opgingen. Nabijgeleg­en bungalows konden wel gevrijwaar­d worden.

De twee slachtoffe­rs verbleven in een zone die van het zicht van de rest van het vakantiedo­rp is afgesloten. Dat gedeelte wordt gebruikt voor Oost-Europese bouwvakker­s die tijdelijk in deze contreien aan het werk zijn. Wat de brand heeft veroorzaak­t, is nog onduidelij­k. Er is een vermoeden van kortsluiti­ng. Ook de parkwachte­r heeft naar eigen zeggen geen enkel idee van wat er gebeurd is.

 ?? CHRIS NELIS ?? Van de bungalow en een auto die ernaast stond, bleef nagenoeg niets over. De omliggende bungalows konden wel gevrijwaar­d worden.FOTO
CHRIS NELIS Van de bungalow en een auto die ernaast stond, bleef nagenoeg niets over. De omliggende bungalows konden wel gevrijwaar­d worden.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium