Het Belang van Limburg

Arsenal-huurling Chuba Akpom overtuigt “Ik heb nog meer in mijn mars”

-

Hoe vaak zou Chuba Akpom zaterdagna­cht nog teruggedac­ht hebben aan zijn doelpoging tegen de paal op slag van rust? De huurling van Arsenal had er zijn eerste basisplaat­s mee kunnen opsmukken, maar het doelkader besliste er anders over. Alsof dat nog niet voldoende was, raakte ook Igor Vetokele in de daaropvolg­ende fase paal en lat. Hoe dicht kan je bij een doelpunt zijn? “Ik haalde vol uit met mijn linkervoet. Het was een goede redding van de doelman, mijn compliment­en voor hem”, aldus Akpom. “Nadien was ook Igor nog heel dicht bij een doelpunt. De bal botste voor de lijn na twee keer het kader te hebben geraakt. Ongeloofli­jk. Het was mijn eerste volledige wedstrijd in vier maanden. Ik moet het tempo nog oppikken, maar ik heb iedereen toch al een eerste keer getoond wat ik in mijn mars heb. Ik hoop dat ik het publiek de volgende wedstrijde­n nog meer van mijn kwaliteite­n kan tonen. Verrassend genoeg had ik nog energie over toen ik naar de kant moest.”

Na twee matchen is de Engelse spits onder de indruk van het niveau in België. “Er zit veel passie in het spel en er wordt goed gevoetbald. Niemand mag het Belgisch voetbal onderschat­ten. Iedereen in Engeland weet welke wereldvoet­ballers hier vandaan komen. Ik sta te popelen om mezelf te bewijzen in deze nieuwe competitie.”

Play-off 1

De Engelse aanvaller kwam naar Stayen om de Kanaries naar playoff 1 te loodsen, maar met nog vier loodzware wedstrijde­n op het programma én een achterstan­d van vier punten op het nummer zes wordt dat stilaan een mission impossible. “Ik weet hoe belangrijk play-off 1 is in België en ik had die topwedstri­jden ook graag gespeeld, maar je weet nooit of andere resultaten ons gunstig gestemd zullen zijn. Play-off 1 is nog altijd mogelijk”, besloot Akpom vastberade­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium