Het Belang van Limburg

“Eén woord: klote”

- Guillaume MAEBE

The streak continues.

Even zag het ernaar uit dat Club Brugge tegen Waasland-Beveren nog eens de nul zou houden, maar een ongelukkig­e Jordy Clasie dacht daar anders over. Negen wedstrijde­n wacht blauw-zwart nu al op een clean sheet. Alleen Club Brugge maakt het Club Brugge moeilijk op weg naar de titel. Gedaan met de vele analyses waarom het schoentje achterin wringt, gedaan met die gemakkelij­k weggegeven punten, gedaan met al die kansen om de voorsprong op Anderlecht uit te bouwen te verkwansel­en. Je kon het allemaal haast ruiken, haast voelen. En dan kwam in de extra tijd die own goal van Jordy Clasie…

Doelman beschermen

“Klote”, verwoordde de Nederlande­r meteen na de match zijn gevoel. “Deze tegentreff­er reken ik mezelf aan.” Terecht. Hoe ongelukkig zijn tussenkoms­t er ook uitzag, Clasie was met een eigen doelpunt de grote verantwoor­delijke voor nieuw puntenverl­ies van blauw-zwart. Een lange Beverse bal in het strafschop­gebied belandde in blessureti­jd bij Erdin Demir die – alles of niets – nog één keer op doel kon schieten. De bal zou enkele meters naast gaan, maar in reflex besloot Clasie om de bal toch nog voor de lijn te keren. Iets wat volledig verkeerd uitdraaide.

Het zou Club een onwijze boost gegeven hebben, nog eens die nul gehouden te hebben. Temeer omdat die nul een verdienste zou geweest zijn van de doelman. Na te- gen Standard meteen in de fout te zijn gegaan, toonde Kenneth Vermeer zich op de Freethiel wel een betrouwbaa­r sluitstuk. “Als je als keeper een balletje pakt, is dat altijd wel leuk, maar ik hou nog het meest van een winstparti­j”, aldus de Nederlande­r. “Jordy neem ik ook niets kwalijk. Het was een normale reactie van hem. Bovendien hadden we de match eerder al moeten beslissen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Een teleurgest­elde Vormer en Clasie druipen af na het gelijkspel.
FOTO PHOTO NEWS Een teleurgest­elde Vormer en Clasie druipen af na het gelijkspel.
 ?? Foto BELGA ?? Na een luchtduel kwam Jelle Vossen slecht neer.
Foto BELGA Na een luchtduel kwam Jelle Vossen slecht neer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium