Het Belang van Limburg

“Veldslag gewonnen, maar oorlog is nog niet voorbij”

MALINWA GEEFT RODE LANTAARN AAN EUPEN

-

Feestgedru­is Achter de Kazerne, wat was dat lang geleden. Een nederlaag tegen Eupen was fataal, een gelijkspel bijna even gruwelijk, winnen was de enige optie. En dat lukte ook. Voor het eerst sinds 9 december, met dank aan een goal van Nicklas Pedersen. De spanning in de degradatie­topper tussen Mechelen en Eupen was te snijden. Het degradatie­spook loerde om de hoek, maar als een volleerde Ghostbuste­r wist Nicklas Pedersen het - althans voor eventjes - te verdrijven. Op aangeven van Bandé, die zich voorbij Ocansey en Mulumba dribbelde, trof Pedersen van dichtbij raak. Met welk lichaamsde­el - de scheen of de dij - wist hij niet meer. Wel dat het “de belangrijk­ste goal uit mijn carrière” was. KV telt nu één punt meer dan Eupen, maar eigenlijk twee, gezien de extra gewonnen match. Met dank ook aan de twaalfde man die er een heksenkete­l van maakte. De spelers bedankten de fans na afloop met een spandoek waarop ‘You are gold’, stond te lezen. “Dit is een heel grote mentale tik voor Eupen”, aldus voorzitter Johan Timmermans, die ook met lof zwaaide naar Dennis van Wijk, de derde trainer bij Malinwa dit seizoen: “Sinds zijn aanstellin­g is er een nieuwe flow. Hij heeft duidelijk zijn stempel gedrukt en ik ben zeker dat we met hem en Fred (T2 Vanderbies­t, nvdr.) het perfecte duo in huis hebben om KV in eerste te houden.”

Mooie woorden, al heeft Van Wijk momenteel lak aan compliment­jes. “Ik probeer gewoon duidelijk te zijn in wat ik verlang. Maar stel dat we vandaag hadden verloren, dan was m’n impact niet zo groot geweest als iedereen vermoedde.”

Liever focust hij zich op wat nog komen moet. Zoals iedereen bij Malinwa aangaf: de strijd is nog lang niet gestreden. Zeker niet omdat Eupen met Zulte Waregem, Lokeren en Moeskroen nog ploegen treft die niks meer te winnen hebben. “Onze vier tegenstand­ers (Gent, Charleroi, Standard en Waasland-Beveren, nvdr.) strijden allemaal nog voor play-off 1 en zijn in principe beter”, aldus Van Wijk. “We hebben een veldslag gewonnen, maar de oorlog is bijlange niet voorbij.” PROGRAMMA KVM (22 PTN)

Uit AA Gent Thuis Charleroi

Uit Standard Thuis Waasland-Beveren PROGRAMMA EUPEN (21 PTN) Uit Zulte Waregem Thuis Lokeren

Uit Antwerp Thuis Moeskroen

 ?? FOTO BELGA ?? Pedersen schoot KV Mechelen naar de voorlaatst­e plaats.
FOTO BELGA Pedersen schoot KV Mechelen naar de voorlaatst­e plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium