Het Belang van Limburg

De Bruyne doet er nog eens drie assists bij

-

Kevin De Bruyne is de meest gebruikte speler van Manchester City dit seizoen, maar de Rode Duivel geeft coach Pep Guardiola weinig reden tot veranderen. Zaterdag tegen Leicester was hij goed voor een hattrick van assists, de ene nog preciezer gemeten dan de andere. Vroeg in de wedstrijd bracht hij de 1-0 van Raheem Sterling aan, na de gelijkmake­r van Vardy hielp hij Sergio Agüero aan 2-1 en 3-1. Uiteindeli­jk maakte Agüero nog twee goals – eindstand 5-1. Zowel Guardiola als Agüero zwaaiden na afloop opnieuw met lof. Sinds De Bruyne in 2012 debuteerde voor Werder Bremen scoorde niemand meer assists in de vijf grootste competitie­s dan “KDB” (77). Lionel Messi volgt op de tweede plaats met 76, volgens het statistiek­enbureau Opta. Maar alle cijfers en compliment­jes laten Kevin De Bruyne koud. Of tenminste, voorlopig nog. “Zo lang ik aan het voetballen ben, maakt het me niet uit. Ik doe wat ik moet doen. Pas later zal ik de kans hebben terug te blikken op wat ik gedaan heb. Nu hoef ik daar niet mee bezig te zijn.” De Bruyne plukte zaterdag de vruchten van een korte break. Voor het eerst sinds de eindejaars­periode waren er vier dagen zonder wedstrijd. Guardiola gaf zijn spelers drie dagen vrij en De Bruyne ging er even tussenuit met zijn gezin.

“Het was leuk even uit te blazen. Vooral mentaal dan. Als ik een extra wedstrijd had moeten spelen, had dat wel gegaan maar er zijn nog zoveel matchen te spelen dat het deugd deed om te recuperere­n.”

Vincent Kompany zat zaterdag op de bank. Hij speelt op dit moment één wedstrijd per week en speelt zo goed als zeker in de Champions League in Basel morgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium