Het Belang van Limburg

BATSMAN ZET DORTMUND OP ZIJN KOP

Rode Duivel scoort nu ook in eerste thuismatch en ontpopt zich tot cultfiguur

- Michael VAN DAMME

Rode Duivel Michy Batshuayi (24) blijft met de wind in de cape door de Bundesliga razen. Na zijn debuut in Keulen (2-3) met twee goals en een assist scoorde hij ook in zijn eerste thuismatch in het Signal Iduna Park tegen Hamburg (2-0). Dortmund heeft weer zijn Bat(s)man. Michy Batshuayi zet Dortmund op zijn kop. Drie goals en één assist in zijn eerste twee matchen. Beter kan niet. Zijn treffer tegen Hamburg was opnieuw een belangrijk­e, want Mario Götze maakte pas in de extra tijd de 2-0 tegen Hamburg. De club begint zich zelfs af te vragen of het niet van het goede te veel is. Dortmund kon geen aankoopopt­ie bedingen in de huuroveree­nkomst met Chelsea, maar hoopt komende zomer een kans te maken Batshuayi te kopen. “Als hij zoveel goals blijft maken, dan wordt dat natuurlijk moeilijk”, aldus CEO Hans-Joachim Watzke.

Het is de X-factor van de Rode Duivel die de Duitsers helemaal wild maakt. Een foto op zijn sociale media met tassen vol spullen uit de fanshop: voor hemzelf, zijn vrienden en familie. Nog een foto van een arm met rechtstaan­de havoor

Michy BATSHUAYI op zijn sociale media ren bij zijn eerste match in het met ruim 80.000 supporters gevulde Signal Iduna Park. En omdat de fans zich na zijn goals tegen Keulen afvroegen waar zijn salto gebleven was, de belofte om die op te sparen voor zijn eerste doelpunt eigen publiek. Dan effectief scoren gevolgd door een radslag en een salto: zo zet je Dortmund dus op zijn kop.

Tekenfilmp­je

De supporters smullen van zijn gedweep met Batman. De Bundesliga maakte zelfs al een tekenfilmp­je met Batshuayi in de rol van Batman. Nadat de huur voor zes maanden tussen zijn moederclub Chelsea en Dortmund was afgerond, schreef Batshuayi op zijn sociale media: “Ik hoorde dat de job van Batman vrij was in Dortmund, dus besliste ik hem over te nemen.”

Een knipoog naar zijn voorganger Pierre-Emerick Aubameyang, die enkele keren een batman-masker bovenhaald­e om goals te vieren. Onder andere in de derby tegen Schalke met Marco Reus aan zijn zijde als Robin. De naar Arsenal vertrokken Aubameyang vierde zijn goals overigens net als Batshuayi met salto’s.

“Ik kan niet beoordelen wie van hen twee dat het beste doet”, zei Dortmund-trainer Peter Stöger. “Voor mij is wat ze beiden doen waanzin. Ik kan niet verklaren hoe een voetballer tot zoiets in staat is.”

Een voetballer misschien niet, voor Batmannen is zoiets een koud kunstje.

Ik hoorde dat de job van Batman vrij was in Dortmund, dus besliste ik hem over te nemen

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Batshuayi viert zijn doelpunt tegen Hamburg met een salto. Een tafereel dat ze in Dortmund nog vaak gaan zien?
FOTO EPA-EFE Batshuayi viert zijn doelpunt tegen Hamburg met een salto. Een tafereel dat ze in Dortmund nog vaak gaan zien?
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium