Het Belang van Limburg

Bemelmans krijgt zijn droomaffic­he tegen Federer

-

Ruben Bemelmans plaatste zich gisteren voor de hoofdtabel in Rotterdam na winst (6-4, 6-3) tegen thuisspele­r Tim Van Rijthoven. De Maasmechel­aar kreeg er een droomaffic­he bovenop: een eerste ronde (woensdag) tegen Roger Federer. Bemelmans (ATP 121) rekende in twee sets af met Van Rijthoven (ATP 1.314). “Ik was ietsje vaster in de rally’s en retourneer­de ook erg goed”, zei Bemelmans. “Ik wist dat hij over krachtige slagen beschikt en ook een erg sterke eerste service heeft. Daarom ben ik iets verder naar achter gaan staan, zodat ik mezelf wat meer tijd kon geven. En dat lukte perfect.”

Toen de Maasmechel­aar op de baan gevraagd werd wie hij in de eerste ronde zou willen tegenkomen, moest hij niet lang nadenken. “Graag tegen Roger Federer”, antwoorde hij. De Zwitser (ATP 2) stond bij de loting inderdaad tegenover een kwalificat­iespeler. Een half uur later kreeg Bemelmans (ATP 121) waar hij op gehoopt had: een partij tegen de Zwitserse maestro.

Eerste maal

Bemelmans speelde in zijn carrière wel al twee keer tegen die andere grootheid, Rafael Nadal, maar nog nooit tegen Federer, de beste aller tijden. De cijfertjes vertellen genoeg. Federer heeft al 96 ATP-titels op zijn palmares staan, waaronder 20 grand slams. Bemelmans’ teller staat op nul. En dat vertaalt zich ook in het prijzengel­d: 115 miljoen dollar voor de Zwiters tegenover 1,5 miljoen voor de Maasmechel­aar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium