Het Belang van Limburg

“Ik kreeg haar niet gelost”

Imana Truyers pakt zilver in Rotselaar

- Yvan JANSSENS

Imana Truyers heeft gisteren zilver veroverd op het Vlaams kampioensc­hap in Rotselaar. De Hechtelse finishte op twee seconden van winnares Sofie Van Accom, die in de stand van de CrossCup tot op negen punten van Truyers is genaderd. “Ik heb van bij de start het tempo hoog gelegd, maar Van Accom bleef volgen” vertelde Truyers (CABW). “In het zand was ik beter, maar op het harde gedeelte van het parcours was zij sneller. Daar heeft zij een klein kloofje kunnen slaan. Ik dacht dat nog te kunnen dichten, maar kwam helaas iets tekort.”

Imana TRUYERS “Toch ben ik tevreden”, zei Truyers. “Ik kijk nu al uit naar Brussel. Dat parcours is veel zwaarder, en dat is in mijn voordeel. Trouwens, ik ga naar het BK om te winnen. In de CrossCup heb ik een voorsprong van 9 punten. Dat moet ook volstaan voor eindwinst”, bleef Imana Truyers optimistis­ch.

Zieke Kersten

Voor Dieter Kersten was Rotselaar geen succes. “Ik ben in aanloop naar deze wedstrijd ziek geworden. Omdat ik koorts maakte, kon ik niet trainen. Ik heb zelfs een stage naar Spanje moeten annuleren. Ik had dan ook helemaal geen kracht vandaag. Ik heb toch doorgelope­n zonder te forceren.” Bij de heren M35 bevestigde Steven Heemskerk zijn uitmuntend­e conditie. Na zijn Limburgse titel veroverde de ATLA-atleet ook de Vlaamse titel. Hij won met 46 seconden voorsprong op Tomas Hendrickx. Bovendien leverde dat hem ook de eindzege in de CrossCup op. Ook straf: de derde opeenvolge­nde zege van Luc Pittevils bij de M65, wat hem bij de individuel­e lopers een maximale score van 75 punten opleverde. Bij de dames W40 pakte Suzy Tyskens (SACN) zilver. Ook Els Geerits (AVT) ging bij de W55 met de zilveren medaille aan de haal. Bij de W60 stonden er zelfs twee Limburgse dames op het podium: Maria Van Zand (ACA) en Frieda Hendrikx (SACN) veroverden respectiev­elijk zilver en brons.

Ik kijk al uit naar het BK in Brussel. Dat parcours is zwaarder, dat is in mijn voordeel. Ik ga naar ginds om te winnen

 ??  ??
 ?? Foto BELGA ?? Imana Truyers (r) moest nipt buigen voor Sofie Van Accom.
Foto BELGA Imana Truyers (r) moest nipt buigen voor Sofie Van Accom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium