Het Belang van Limburg

Neyens zorgt voor winst

- Johnny PEETERS

Sint-Truiden had bijna de volledige wedstrijd een kleine voorsprong. In het slotquarte­r nam Scherpenhe­uvel het commando even over. Maar Haling bleef secuur aan de vrijworpli­jn en Neyens zorgde op een halve seconde van het einde voor het winnende shot.

Bij Sint-Truiden waren Claus en Hermans op vakantie en zat Audoor op de bank met een ontstoken elleboog. “Toch wel verrassend dat we zonder onze spelverdel­er Scherpenhe­uvel kunnen kloppen”, was coach Bart Bormans tevreden. “Sam D'Huys en Daan Haling hebben heel sterk gespeeld. Mousseau in de eerste helft en Neyens in de tweede helft trokken ons erdoor. Ik had na de nederlaag in Mol vorige week niet meer verwacht dat het ons nog zou lukken, maar met deze overwinnin­g doen we opnieuw mee voor de titel.”

Even bibberen

Via Mousseau had STBB vlak voor rust een kloof van zeven punten (33-26). Scherpenhe­uvel kwam heel sterk uit de kleedkamer en boog om naar 40-41. De Smet bracht zijn ploeg opnieuw voor en met twee driepunter­s van Neyens werd het 58-50. Scherpenhe­uvel kwam twee minuten voor het einde toch 72-74 voor. Bij 75-74 verloor D'Huys de bal omdat hij krampen kreeg, maar gelukkig voor STBB kon Neyens alsnog de winst verzekeren. “We hebben als ploeg heel sterk gespeeld tegen een heel ervaren Scherpenhe­uvel”, aldus Neyens. “De defense was goed en de shots vielen lekker binnen. Mooi dat ook die laatste bal nog binnen ging. Al was het nog even bibberen omdat we nog een halve seconde moesten verder spelen.”

QUARTERS: 20-20, 20-15 (40-35), 20-20 (60-55),

19-23.

SINT-TRUIDEN: MOUSSEAU 17+2, DE SMET 0+6, D'HUYS 7+2, HALING 3+6, MAYELE 5+4, Horions 2+4, Neyens 6+15, Amaoke 0+0, Bormans 0+0.

 ?? Foto MICHEL STEENSELS ?? Neyens (8) wordt stevig aangepakt, maar gaat zijn kans.
Foto MICHEL STEENSELS Neyens (8) wordt stevig aangepakt, maar gaat zijn kans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium