Het Belang van Limburg

“Nu begint het pas”

Maaseik in spaarmodus naar reguliere titel

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik had voor de reguliere titel genoeg aan een puntje bij rode lantaarn Zoersel, maar pakte de volle buit mee uit de Kempen. Coach Banks gaf heel wat andere jongens speelminut­en. “We kenden voor het eerst een moeilijke trainingsw­eek, met enkele zieken en kleine kwaaltjes. Hopelijk krijgen we iedereen topfit voor de cruciale week die nu volgt”, aldus de Brit. Zoals verwacht gaf coach Banks enkele wisselspel­ers een kans. “We hadden een intensieve periode achter de rug met het tweeluik ZaksaAalst. Het was de ideale gelegenhei­d om anderen ritme te laten opdoen”, vertelde de T1. Mijatovic bleef ziek thuis, ook Bruno en Cox konden wat rust gebruiken. Tot halfweg bleef de thuisploeg in het spoor. Dan nam de leider met Rychlicki en Gevert over. Zoersel vluchtte nog tweemaal tevergeefs in een time-out, Maaseik pakte in spaarmodus de openingsse­t.

Niet sparen in Turkije

Na de eerste technische time-out in set twee was een experiment­erend Noliko al ribbedebie onder impuls van Maan. Ook tweede libero Dumont mocht zich uitleven, Rychlicki vuurde nog een bom af en al snel stond het 0-2. In set drie kwam Maaseik wel lastig tot scoren en ging de opslagdruk omlaag. Oprins en Colson namen Zoersel op sleeptouw en zorgden zowaar voor de aansluitin­g. De ingevallen Ahyi liet leuke dingen zien in set vier, maar Zoersel vocht zich naar 20-18. Na een Limburgse time-out ging de leider er echter op en over. Ook Roeselare won vlot van Gent, maar Maaseik heeft de reguliere titel beet. “Ik zit met een dubbel gevoel”, zei coach Banks. “We kunnen en moeten veel beter. Onafhankel­ijk van de line-up, ik had er een beetje meer van verwacht. Al is het, na een niet ideale trainingsw­eek, vooral belangrijk dat we de drie punten en reguliere titel beet hebben.”

Nu volgt de cruciale week, met woensdag Izmir in de Champions League en zondag Roeselare in de bekerfinal­e. “We gaan ons niet sparen in Turkije. Dan zou de zege tegen Zaksa bijna voor niets geweest zijn. We willen in de running blijven als beste derde. Het begint nu pas. Het is tijd om te pieken!”

EUROMILLIO­NS LEAGUE

 ?? Foto KOEN FASSEUR ?? Gevert probeert het driemansbl­ok van Zoersel te omzeilen.
Foto KOEN FASSEUR Gevert probeert het driemansbl­ok van Zoersel te omzeilen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium