Het Belang van Limburg

Genk verstevigt plek zes

-

Een gretig Wara Genk boekte voor eigen publiek een felbevocht­en zege tegen Kruibeke. De Genkenaren verstevige­n daarmee hun knappe zesde plaats. Sinds oktober zijn de mannen van coach Tom Janssen aan een stevige inhaalrace bezig. Intussen volgt het, met een match minder gespeeld, op vijf punten van de derde plaats.

“Het belangrijk­ste is dat we nog steeds progressie maken en mooi volley brengen”, zegt T1 Janssen. “Maar nu de kloof met de tweede kolom zeven punten bedraagt en we zo dicht bij de top vijf staan, lijkt het me logisch dat we nog naar boven kijken.”

Met de prima vorm waarin het team verkeert is verder opschuiven zeker niet onmogelijk. Ook zaterdag ging het vlot. In set één lag de foutenlast nog wat hoog, maar nadien kreeg Wara de receptie beter onder controle. Thijs omzeilde het Waaslandse blok, Campforts serveerde prima en het duo Hansen-Bruyndonck­x stopte de gretige Van Goethem af.

In set drie en vier werd het nog even spannend, maar Campforts, Ilsbroux en Conings waren beslissend in moneytime en vlamden Genk naar een nieuwe driepunter. “Zowel qua gretigheid als mentale weerbaarhe­id een knappe wedstrijd van mijn jongens. Dit doet opnieuw deugd", was coach Tom Janssen trots. Volgende week volgt voor Genk een nieuw interessan­t duel, op bezoek bij nummer vier Noorderkem­pen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium