Het Belang van Limburg

Verschil gemaakt in de eerste helft

- Ivo KWANTEN

Sint-Truiden maakte meteen duidelijk dat het met minder dan de overwinnin­g geen genoegen kon nemen. De regerende landskampi­oen trok in de eerste twintig minuten alle registers open met een kloof van tien doelpunten tot gevolg, 3-13. Sint-Truiden moest wat van die voorsprong inleveren, maar een 10-18-rustscore was niet bepaald iets om zich zorgen over te maken. Coach Delpire roteerde in de tweede periode. Het niveau had te lijden onder de vele wissels, maar de thuisploeg had zich al lang bij het meestersch­ap van de Limburgers neergelegd. Hasselt veegde de vloer aan met Tongeren (25-37) en mag zich stilaan opmaken voor de Final Four. Tongeren daarentege­n zal moeten knokken voor het behoud. Hasselt was zijn tegenstand­er vanaf minuut één duidelijk de baas en dat overwicht vertaalde zich al na tien minuten in een 5-9voorspron­g. “We waren inderdaad nergens in die beginfase”, gaf Tongeren-kapitein Bram Scheepers toe. “En dan gaan de kopjes hangen en het vervolg kennen we. Een afstraffin­g over de ganse lijn.”

Wat Tongeren zijn fans in de eerste helft serveerde, deed bij momenten pijn aan de ogen. De spelers waren nergens in de duels, in verdedigin­g was er van organisati­e totaal geen sprake en ook aanvallend was het een aaneenscha­keling van fouten. De bezoekers, die de bekerwedst­rijd tegen NeLo nog in de benen hadden, zaten halverwege (11-20) al op rozen.

Geen spektakel meer

“En dan moet je je in de tweede helft ook niet meer aan spektakel verwachten”, zei de Hasseltse T1 Korneel Douven. “De twee punten zijn binnen, we komen zonder kleerscheu­ren uit de strijd en ik onthou de goede invalbeurt van Buciuman, die duidelijk naar extra minuten sollicitee­rde. En verder neem ik nota van de nederlagen van Volendam en Bevo tegen Bocholt en Lions. Ik denk dat we ons stilaan mogen opmaken voor deelname aan de Final Four.” De tweede helft was inderdaad het niveau BeNeleague onwaardig. De Initia-aanhang genoot nog wel van een schitteren­de combinatie tussen Cusumano, Van Criekinge en Robyns na een dubbel vliegertje, netjes afgewerkt door Robyns. En van een heerlijke treffer van Van der Goten. Van de kant van Tongeren noteerden we enkel een paar individuel­e acties van Devisch en leuke goals van exInitia-spelers Gevers en Gillé. Maar de 25-37-eindcijfer­s spraken boekdelen.

Toch wil Schepers de handdoek nog niet gooien. “We hebben nog vier wedstrijde­n om ons voor te bereiden op de barragewed­strijden en het behoud in deze Beneleague veilig te stellen. Onze tegenstand­ers Doornik, Atomix en ook Sasja, dat NeLo versloeg, zitten helaas wel in de winning mood.”

 ?? Foto MICHEL STEENSELS ?? Van Criekinge krijgt de rode loper uitgerold.
Foto MICHEL STEENSELS Van Criekinge krijgt de rode loper uitgerold.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium