Het Belang van Limburg

“Deze zege is voor Somers”

Bjorn Ruytinx maakt leider én periodekam­pioen THES af

- Jeroen FISSETTE Jeroen Fissette

Trainer Pino Canale heeft zijn debuut bij Sporting Hasselt niet gemist. Met dank aan Bjorn Ruytinx, die voor de rust zowat op zijn eentje de vroege achterstan­d tegen THES omzette in een voorsprong. Nadien toonde de leider, die ondanks de nederlaag de tweede periodetit­el pakte, nooit zijn ware gelaat. “De drie punten zijn niet gestolen. Ik zie dat ik hier een mooie ploeg in handen heb”, aldus Canale. THES had zondag niet veel redenen om te vieren. Het behalen van de tweede periodetit­el werd immers overschadu­wd door de nederlaag tegen Sporting Hasselt. “We begonnen nochtans ideaal aan de match. Die vroege voorsprong was waar we op hoopten. Zo wilden we hen uit hun concentrat­ie halen. Maar het werd iets te snel 1-1”, analyseerd­e Tim Jeunen, ex-Sporting Hasselt, de pijnlijke nederlaag. “We toonden daarna veel te weinig mentalitei­t en zijn nooit meer in ons spel geraakt. We hebben hier het echte THES niet laten zien.” De leider kwam inderdaad nog voor iedereen goed en wel op zijn plaats zat op 0-1. Dan verwacht je een afstraffin­g. Tenzij Bjorn Ruytinx in een begenadigd­e dag is. En of de aanvaller dat was! Nog geen minuut later was het alweer 1-1. “Ja, je krijgt beter snel een doelpunt tegen dan in de laatste minuut. Nu konden we dat nog rechtzette­n. Het was een typische Ruytinx-goal. Daarvoor ben ik er”, vertelde de uitblinker.

Nog voor het half uur toonde diezelfde Ruytinx in wat voor een vorm hij zat. Vanop 45 meter knalde hij los op doel. Die poging strandde op de paal. “Als die bal erin was gegaan, dan had ik mijn schoenen meteen afgegeven. Dat was het perfecte einde van mijn carrière

geweest”, lachte de aanvaller.

Woelige week

Maar iets daarna was het alweer Ruytinx die de Hasselaren niet eens onverdiend op voorsprong bracht. “Ik weet dat deze ploeg kwaliteit in huis heeft. Maar het kan allemaal nog beter. We hebben er een erg woelige week opzitten. Deze winst is trouwens ook voor onze vorige trainer. Hans was een goede coach. Het was zijn eigen keuze om te vertrekken, maar we moeten nu verder”, besloot Ruytinx.

En moet met Pino Canale. Die begon ziek aan de wedstrijd, maar zag er na afloop al een stuk minder bleek uit. “Die eerste goal was een cadeau. Maar we hebben goed gereageerd. De drie punten zijn zeker niet gestolen. Ik zie dat ik hier een mooie ploeg in handen heb. We hebben de supporters laten zien dat we kunnen voetballen. Nu moeten we wat verder bouwen”, aldus de Hasselt-coach. Trainer Pino Canale miste zijn debuut bij Sporting Hasselt absoluut niet. Met dank aan Bjorn Ruytinx die voor de rust zowat op zijn eentje de vroege achterstan­d ongedaan maakte. Nadien toonde Thes nooit meer zijn ware gelaat en was het zelfs Hasselt dat nog verder had kunnen uitlopen.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Aanvaller Bjorn Ruytinx was in een begenadigd­e dag tegen THES Sport.
Foto SERGE MINTEN Aanvaller Bjorn Ruytinx was in een begenadigd­e dag tegen THES Sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium