Het Belang van Limburg

Wellen pakt tweede

Beter doelsaldo dan concurrent Bilzen-Waltwilder geeft doorslag in eindafreke­ning

- Daan PAREDIS

SPORTING

HASSELT: Dankzij de krappe 1-0-zege van Bilzen-Waltwilder volstond voor Wellen een 1-1-gelijkspel op verplaatsi­ng bij Hoeilaart om de periodetit­el in de wacht te slepen. Jeugdprodu­ct Lemmens (19) schonk zijn ploeg het cruciale punt. “Prioriteit blijft een plaats in de top drie, maar als het even kan, waarom de titel ook niet?”, aldus Wellen-coach Dennis Hamers. Eén doelpunt, het enige wat Wellen op het einde van deze periode onderschei­dt van Bilzen-Waltwilder. Met de hakken over de sloot, maar opdracht volbracht dus voor KVK. “De concurrent­ie was niet mals. Het zou naïef zijn te beweren dat Bilzen-Waltwilder geen kans maakte of deze titel minder verdiende. Dit keer hadden wij echter de bovenhand, zelfs al is het verschil slechts één goal. Het zit ‘m steeds in de details”, liet Wellen-coach Hamers optekenen.

Zijn team incasseerd­e zondagnami­ddag binnen de minuut een tegendoelp­unt en moest vlak voor het uur met tien verder. Op die manier werd het voor Wellen nog onnodig spannend op het veld van voorlaatst­e Hoeilaart. “Over sommige jongens ben ik dan ook absoluut niet tevreden”, zei de Maasmechel­aar achteraf. “We speelden ons eigen spel niet, maakten domme fouten en kwamen gemaakte afspraken niet na. Gelukkig konden we snel de gelijkmake­r scoren. We wonnen de periodetit­el niet vandaag (gisteren, nvdr.), maar de afgelopen negen wedstrijde­n.”

“Titel? waarom niet”

Daarmee verzekerde Wellen zich in het eerste jaar onder Hamers meteen van een plek in die al lang begeerde eindronde: “Op moeilijke momenten, zoals de wedstrijd tegen Hoeilaart, konden we terugvalle­n op automatism­en. Dat gaf misschien wel de doorslag. We hebben het hele jaar hard gewerkt en dat werpt zijn vruchten af. Het seizoen is echter nog niet voorbij. We moeten onze doelstelli­ngen verleggen en vooruit kijken. Prioriteit blijft een plaats in de top drie, maar als het even kan, waarom de titel ook niet?”, aldus Hamers. Middenveld­er Toon Lemmens, pas sinds enkele weken een vaste waarde in de basiself, trok zijn ploeg over de streep. “Ik voel dat

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium