Het Belang van Limburg

“Ook tevreden met leiderspla­ats”

- Marc TRUYERS

Bilzen-Waltwilder hinkte zondagavon­d op twee gedachten. De 1-0-zege met de daaraan verbonden leiderspla­ats smaakte zoet, maar het besef dat men een doelpunt te weinig had gescoord om de tweede periodetit­el te grijpen, was toch een kleine domper op de carnavalsv­reugde. De thuisploeg greep Diegem meteen bij de keel. Een kopbal van Godard, op aangeven van Ubachs, zoefde over de dwarsligge­r. Medio de eerste helft kreeg Bilzen-WW toch loon naar werken. De infiltrere­nde Bouhriss werd in de grote rechthoek door twee verdediger­s in de tang genomen. De scheids gaf eerst geen krimp, maar zijn assistent aan de zijlijn zwaaide hevig met zijn vlag, waardoor de bal toch op de stip ging. Ubachs plaatste de elfmeter perfect in het hoekje: 1-0.

Vlak voor de pauze kreeg Godard al dé kans op de 2-0. De topschutte­r snoepte de bal uit de voeten van libero Jacobs, maar Michiels kreeg er nog een handje tegen. “Zolang de 2-0 niet viel, bleef het bibberen. Na de pauze hebben we dan weer te weinig de rust behouden om tot grote kansen te komen”, verklaarde Ken Marchal.

Een waarheid als een koe, maar ook Diegem maakte weinig klaar in de zone van de waarheid. Pas in de slotfase kopte Gajanovic een reuzekans onbegrijpe­lijk naast. “We zetten een rechtstree­kse concurrent nu op zes punten”, vervolgde Marchal. “Spijtig dat we de tweede periodetit­el missen, maar we pakken wel de eerste plaats. We krijgen nu drie toppers op rij. Als we die goed doorkomen, kan het alle kanten uit.” Coach Eric Eurlings knikte. “Ik was ook niet meer zo veel bezig met de periodetit­el. Het belangrijk­ste is dat we punten blijven pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium