Het Belang van Limburg

“Rood was ommekeer”

- Bart SCHIJNS

De topper Reppel-Meeuwen in 2A eindigde zaterdagav­ond op een 2-2-gelijkspel. De beter voetballen­de bezoekers liepen in een potige derby - door ref Biesmans gekruid met liefst zeven gele en één rode kaart - zelfs tot 0-2 uit, maar leider Reppel sleepte op karakter toch nog een punt uit de brand. Met een vrije trap van Vanheeswij­ck recht op de keeper en eentje van Rogiers recht op de paal werden de debatten geopend. Meeuwen combineerd­e wel beter en dat leverde na twintig minuten ook een voorsprong op. Kozulu pakte uit met een strak schot: 0-1. Tien minuten later kreeg Reumers rood, een te zware bestraffin­g van scheidsrec­hter Biesmans, die voor beide teams te veel kartonnetj­es bovenhaald­e.

Meeuwen moest dus meer dan een uur met tien man verder. Toch bleven de bezoekers de betere ploeg en werd de voorsprong net na de rust verdubbeld. Bongaerts mocht de rechterfla­nk afdweilen en diens voorzet werd ongelukkig door Vanhelden in eigen doel gedevieerd: 0-2.

Op het uur kwam Reppel dan toch eindelijk in het spelbeeld voor. Vanheeswij­ck dwong Knevels eerst nog tot een mooie redding. Toen Vrolix enkele minuten later de aansluitin­gstreffer binnentikt­e, geloofde de thuisploeg weer in zijn kansen. Vanhelden trof nog eens de onderkant van de lat, maar met een listige lob hing Langens de bordjes toch weer op gelijke hoogte. Reppel rook de winst, maar Vrolix en Langens konden niet besluiten. Aan de overkant waren invallers Bogaerts en Gabriels ook nog dicht bij de winning goal.

“Een uur lang kwamen we telkens een tikkeltje tekort. Uiteindeli­jk mogen we dus blij zijn met de 2-2, al was de wil er na de gelijkmake­r wel om te winnen”, oordeelde Joeri Langens van Reppel.

“Wij domineerde­n, maar de rode kaart was toch de ommekeer. Beide ploegen hadden nog de kans om te winnen, dus uiteindeli­jk zijn we blij met dit punt. We geven de hoop nog niet op”, concludeer­de Dylan Nijs van Meeuwen.

?? FOTO RL ?? Na de 0-1 van Kozulu eiste ref Biesmans een belangrijk­e rol op.
FOTO RL Na de 0-1 van Kozulu eiste ref Biesmans een belangrijk­e rol op.