Het Belang van Limburg

“We geven nooit op”

- Kris THEEUWEN

Sporting Wijchmaal (3A) heeft zaterdagav­ond vlot de derby tegen Grote Brogel gewonnen. De 3-1-eindcijfer­s stonden nog vóór de koffie op het bord. Voor Grote Brogel is de situatie stilaan hopeloos. “We staan er niet goed voor, maar opgeven doen we in Grote Brogel nooit!”, reageert coach Winters. De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de bezoekers. Binnen de minuut ging de bal al op de stip na een lichte trekfout. Nouwen zette simpel om: 0-1. Grote Brogel speelde met grote inzet en ging op zoek naar de 0-2, maar die kwam er niet. Integendee­l, Wijchmaal kreeg meer grip op de wedstrijd en bij het eerste contact in de zestien, verzilverd­e de thuisploeg haar strafschop. “Dat zag je natuurlijk van heel ver aankomen. Wij kregen een heel lichte penalty, dus wist je dat er bij het minste gecompense­erd zou worden”, reageerde Grote Brogelcoac­h Winters.

De bezoekers lieten de moed niet zakken, maar Wijchmaal-doelman Claes verontrust­en zat er niet in.

Aan de andere kant moest De Bruyne zich wel nog twee keer gewonnen geven. Eerst verschalkt­e Dalemans hem met een schot in één tijd en even later troefde Vanhove zijn verdediger af om de 3-1 op de bordjes te trappen.

Na de rust mocht Grote Brogel het dan grotendeel­s tegen tien man proberen, na rood voor doelman Claes. Maar dichter dan een bal op de lat kwamen de bezoekers niet.

“We begonnen eigenlijk met een 0-1-achterstan­d. En tegen Grote Brogel weet je dat het dan moeilijk wordt. Maar ook na de uitsluitin­g van doelman Claes zijn we rustig gebleven en na enkele positiewis­sels wist ik dat het goed zou komen”, analyseerd­e Wijchmaalc­oach Van de Reyd.

Voor Grote Brogel begint het stilaan hopeloos te worden. “We staan er niet goed voor, maar opgeven dat doen we in Grote Brogel nooit!” klonk het strijdvaar­dig.

?? Foto DICK DEMEY ?? Vanhove, auteur van de 3-1, zit Pinxten op de hielen.
Foto DICK DEMEY Vanhove, auteur van de 3-1, zit Pinxten op de hielen.