Het Belang van Limburg

“We staan er prima voor”

FC Landen zet ambities voor eindronde kracht bij

- Gert SILLEN

Met een klinkende 5-2-zege tegen rechtstree­kse concurrent MD Halen heeft FC Landen (2B) zijn ambities om een plaats in de eindronde te verwerven kracht bijgezet. “Wat het dan zal worden? Dat zien we dan wel”, durfde smaakmaker Stijn ‘Coeckie’ Coeckelber­ghs niet te diep in de glazen bol te kijken. Tot minuut 37 viel er in de subtopper geen bal te beleven. Maar dan maakte Omer Özpoyraz een onnodige fout n het zestienmet­ergebied van Landen. Mike Deverdenne zette de strafschop feilloos om: 1-0. De wedstrijd was eindelijk op gang geschoten, want de kopbal van Arne Deflem op de Landense lat gold als een voorteken. “Ik merkte dat de twee Landense verdediger­s twijfelden en zag dat hun doelman te ver uit zijn goal stond. Ik waagde het erop”, beschreef Moedige Duivel-debutant Rens Reynders zijn lobbalgoal én gelijkmake­r. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in. Halendoelm­an Claes loste de bal en Lowies tikte binnen: 2-1. Ook onmiddelli­jk na de koffie viel er sensatie te beleven. Serkan Bilican stelde in de omschakeli­ng meteen gelijk: 2-2.

Meteen ook het laatste hoogtepunt van de bezoekers, want tegen de belegering van Landen had Halen weinig in de pap te brokken: 5-2.

“Tot de 3-2 viel het nog mee, maar dan gingen de kopjes naar beneden. Ik denk niet dat we het mentaal nog konden opbrengen om een derde keer die achterstan­d weg te werken. Niet onlogisch, we misten liefst zes basispionn­en”, was Arne Deflem karig in zijn analyse.

Van een achterstan­d ophalen moet je die van Landen niks leren. “Het moet één van de eerste keren dit seizoen zijn dat we op voorsprong kwamen. Een nietnormal­e wedstrijd van ons dus”, kon Stijn Coeckelber­ghs wel ermee lachen na afloop. “We slikten die 2-2-gelijkmake­r, omdat we nog lagen te slapen. Voor onrust heeft hun doelpunt nooit gezorgd. We weten dat we fysiek dik in orde zijn en we kunnen wel om met zulke situaties. De eindronde blijft een doel en we staan er nu heel goed voor. Wat het dan zal geven, zien we wel”, besloot Coeckelber­ghs, die ook meegaf dat hij volgend seizoen de kleuren van Landen zal verdedigen.

 ?? MIST
Foto ?? Coeckelber­ghs juicht na zijn doelpunt. Özpoyraz en Dejaeger slikten allebei geel na een opstootje.
MIST Foto Coeckelber­ghs juicht na zijn doelpunt. Özpoyraz en Dejaeger slikten allebei geel na een opstootje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium