Het Belang van Limburg

Tweede periodetit­el voor Helson

-

De tweede periodetit­el is voor Helson. De ongeslagen leider vergroot na winst tegen Herkol tegelijk z’n voorsprong op naaste concurrent Bree-Beek, dat slechts gelijk speelde tegen hekkenslui­ter Peer. Opvallend is ook de derde plaats van Park Houthalen in de tweede periode en in negatieve zin de voorlaatst­e van Beringen. Bregel verloor tegen Zepperen Brustem z’n derde thuismatch op rij en wordt voorbijges­token door Park. De behoudsstr­ijd lijkt zich op drie ploegen toe te spitsen: Peer, Hoeperting­en en Bregel. Vlijtingen incasseerd­e z’n vijfde nederlaag op rij tegen Zonhoven, dat vierde wordt.

E. MECHELEN A/D MAAS PARK HOUTHALEN 1 4

Park Houthalen zette zijn veldoverwi­cht bij E. Mechelen a/d Maas zaterdagav­ond om in een 1-4-zege. D’Arnese en De Man zorgden in het derde kwartier voor een 0-2-voorsprong. De Luca strafte verdedigen­d mistasten af (1-2) en Erkens kreeg een prima kans om Eendracht zelfs weer langszij te brengen. De goals vielen echter aan de overzijde. Grossi (penalty na fout van doelman Coyette) en D’Arnese (heerlijke dribbel) legden de 1-4-eindcijfer­s vast.

Invaller Otero Perez stelt zege Zonhoven VV veilig met twee goals

Invaller Eloy Otero Perez (foto) loodste Zonhoven VV zaterdagav­ond met twee goals in extremis voorbij Vlijtingen (4-2).

“Het doet deugd om er weer bij te zijn, ook al ben ik fysiek nog niet helemaal in orde”, reageert Otero

Perez. “Ik ben op 16 december geopereerd aan de knie. Een scheur in de meniscus werd genaaid en het kraakbeen wat bijgeschaa­fd. Dankzij goede kinesither­apie kon ik twee weken geleden weer met de groep meetrainen. Coach Geert Knapen laat me nu met mondjesmaa­t weer competitie­ritme opdoen. En zo mocht tegen Vlijtingen bij

BREGEL ZEPPEREN BRUSTEM 0 2

Zepperen Brustem boekte zaterdagav­ond bij Bregel een derde zege op rij: 0-2. Nadat Nyns een voorzet van Sleypen aan de tweede paal binnentrap­te (0-1), nam de thuisploeg de partij in handen. De Genkenaars puurden uit een viertal doelrijpe kansen enkel een buitenspel­doelpunt. De bezoekers counterden zich meermaals sluw onder de lokale druk uit. Met tot gevolg nog twee ballen op de paal en in de slotfase de 0-2 van diepe spits Ibricic, na een assist van linksachte­r Lormans. de rust invallen. Na de gelijkmake­r van de bezoekers kregen we het nog even moeilijk, maar onze nieuwe voorsprong kwam op het juiste moment”, beseft de 28-jarige koerier uit Hoeselt, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij Zonhoven VV.

“Dankzij deze twee doelpunten zit ik nu voorlopig aan zeven goals. Dat valt mee, want enkel als Sven Dumont er niet bij is, kan ik in de spits aantreden. Normaal speel ik als aanvallend­e middenveld­er. Onze ambities? Een stek in de top vijf zou toch moeten lukken.”

RACING PEER BREE-BEEK

Het was zaterdagav­ond helemaal niet duidelijk welke ploeg nu laatste stond en welke op de tweede plaats. Racing Peer domineerde de match van start tot finish, maar het schoentje knelde voor de zoveelste keer dit seizoen in de afwerking. Vooral Buntinx liet een paar open kansen liggen, maar het dient ook gezegd dat Bree-Beekdoelma­n Dingenen in supervorm verkeerde.

0 0 HERK FC KOERSEL 2 1

Herk FC handhaaft zich op de derde plaats dankzij een 2-1-zege tegen Koersel. De ploeg van coach Meykens werd nochtans al snel op achtervolg­en aangewezen, na een doelpunt van Claes. Pas na de rust slaagde de thuisploeg erin het tij te doen keren. Willems en Quintiens namen de goals voor hun rekening: 2-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium