Het Belang van Limburg

Torpedo-verdediger Guy Bodson scoort driemaal

-

Guy Bodson (foto) van Torpedo heeft voor een straffe stunt gezorgd.

Tegen EMBO scoorde de 23-jarige centrale verdediger drie keer en dit na drie weken niet meer getraind te hebben omwille van een pilotenopl­eiding. Van een hoogvliege­r gesproken…

“De doelpunten vloeiden telkens voort uit vrijschopp­en. Met Marwan (El Barham, nvdr) had ik al afgesproke­n dat hij de vrijschopp­en snel moest nemen, zodat de tegenstand­ers zich niet goed konden voorbereid­en. Van die onopletten­dheid heb

THOR HASSELT HENIS 2 0

Een makkelijke zege van de thuisploeg, die al vrij vroeg gestalte kreeg nadat Vandenborn­e - alleen op doel - de doelman omzeilde: 1-0. In een voor de rest zeer gesloten wedstrijd stelde Henis er amper iets tegenover. Kapitein Mathijs legde uiteindeli­jk de 2-0-eindstand vast door subliem met buitenkant rechts de bal te netten. ik tweemaal kunnen profiteren. Na de tweede goal was ik stiekem aan het hopen dat er nog een vrijschop zou volgen, opdat ik misschien een derde keer zou kunnen scoren. Het lukte nog ook. Dit moet volgens mij mijn allereerst­e hattrick in mijn carrière zijn.” Wat zijn succesverh­aal nog straffer maakt, is dat Bodson al drie weken niet meer is komen trainen. “Ik volg in Londen een pilotenopl­eiding. Speciaal voor het voetbal in het weekend vlieg ik heen en weer.”

LANAKEN SCH.-BEVERST 1 3

De bezoekers kenden een droomstart, dankzij twee goals van Nijs na amper twaalf minuten: 0-2. In het derde kwartier kwam Lanaken sterk opzetten. Gallo miste eerst nog, maar Bollen vond wel het gaatje: 1-2. Na rust drukte Lanaken door, maar VV vond geen opening meer. Met zijn derde treffer legde Nijs de match in een definitiev­e plooi: 1-3.