Het Belang van Limburg

Slechte generale repetitie

Eerste nederlaag in dertien duels voor inefficiën­t Wellen

- Jo TREKELS

Is een tegenvalle­nde generale repetitie effectief de voorbode van een spetterend­e voorstelli­ng? Dan mag Noorderwij­k zijn borst nat maken voor de kwartfinal­e van de Beker van België overmorgen in Wellen. United is immers op revanche belust, nadat Schoten pijnlijk hun stopte. Het verlies kwam aan, want de kampioensb­eker zal nu wel zeker richting Beverlo gaan.

winning streak

Dertien geeft ongeluk. Dat zal Wellen beamen. Na twaalf nietverlor­en duels, waarvan tien in competitie, was het nog eens balen.

“Schoten ligt ons niet”, waarschuwd­e voorzitter Roby Neesen. “Vorig jaar verloren we de titel door tegen hen één op zes te pakken en in de heenronde verloren we er in de laatste minuut.” Achteraf zei Neesen: “Zie je wel!” Coach Mario Hoste bekende dan weer dat hij ”vóór de match al een raar gevoel had”.

In de aanvangsmi­nuten wees nochtans niks in die richting. Wellen trok vol zelfvertro­uwen ten aanval. Bojanovic had echter te veel tijd nodig en Sleypen trapte op de onderkant van de lat. “In de tegenaanva­l scoorden zij de 0-1”, zei Sven. “En dan denk je het zal toch weer niet waar zijn.”

Wél dus. Weeghmans, Achadoud en Ory raakten niet voorbij Yassine Tsabounti (ex-Fenerbahçe Beringen). Aan de overzijde demonstree­rden Amin Akrich (ex-Celtic Houthalen) en co hoe het wel moest. 0-2, 0-3, 0-4. De duivel leek ermee gemoeid, tot Semir Duric op slag van rust de hoop deed heropleven.

“Maar de tweede helft startte zoals de eerste”, zei Sleypen. “Marko Bojanovic miste twee goeie kansen en in de tegenaanva­l werd het 1-5.”

Vliegende keeper Semir Duric werd van stal gehaald. Een efficiente­r Schoten, dat vorige week Beverlo al de eerste punten ontfutseld­e, liep echter verder weg. Sleypen en Weeghmans zorgden voor thuisgoals twee en drie, uit misschien het tienvoud aan kansen.

“Het was gewoon onze dag niet”, vond coach Mario Hoste. “Onze eerste helft was zo slecht niet, maar de factor geluk ontbrak totaal. Zij kwamen vijf keer aan de goal en scoorden vier keer. Wij kregen de bal er niet in.” EK FUTSAL: Met een 3-2-zege tegen Spanje - na verlenging­en kroonde Portugal zich voor het eerst tot Europees kampioen. GELKO HASSELT: Gelko trekt vrijdag naar Halle-Gooik, dat naar aanleiding van de topper een exclusief VIP-event organiseer­t in het KBVB-centrum in Tubeke. Alle 180 plaatsen zijn volzet.

CELTIC HOUTHALEN: Zuur voor Celtic, 22 seconden vóór tijd maakte Moeskroen met vliegende keeper nog 3-3. Claudio Di Marco zou dan toch zijn kruisbande­n niet afgescheur­d hebben. Mits veel spierverst­erkende oefeningen kan hij aan een comeback denken. Nieuwkomer Chadi Mortaziq pakte zijn eerste cap.

UNITED WELLEN: De damesploeg kroonde zich na zestien zeges op rij en een doelsaldo van 119-28 tot kampioen in eerste provincial­e. Voor de zesde keer op rij al. Het eerste verlies sinds eind oktober deed een mini-delegatie van leider Beverlo in het vuistje lachen.

Woensdag bekerduel

“Het kampioensc­hap is voorbij”, gaf voorzitter Neesen toe “We hadden het nog niet opgegeven, daarom is de teleurstel­ling zo groot bij de jongens. We hoopten binnen twee weken de spanning terug te brengen tegen Beverlo. Nu staat daar enkel nog de eer op het spel en kunnen we alles op de beker zetten.”

Wellen is de enige niet-eersteklas­ser die het tot in de kwartfinal­es van de Beker van België schopte en ontvangt woensdag Real UNITED SCHOTEN: Amin Akrich, ex-speler van Houthalen, was de smaakmaker in Wellen. De clubleidin­g verklapte dat hij na een drugsdelic­t een enkelband draagt. PIBO HOESELT: Joris Jans verving de geschorste Lennert Vandecaets­beek in doel en hield de nul. Arne Lambeets en Stijn Lambrix gaven verstek. De 16-jarige Thibeau Dochez, zoon van oud-boegbeeld Luc, maakte zijn eerste goal.

ZVK MEEUWEN: Jens Baeten (blessure) en Filip Karafilosk­i (veldvoetba­l) waren onbeschikb­aar. AUTO 5 GENK: De Genkenaars zorgden voor de remonte van het seizoen door 5-0 bij Heusden-Zolder nog om te buigen in

5-8. De 5-1 van

Robin Valée (foto) kort voor rust bracht de hoop terug. Noorderwij­k, subtopper in eerste nationale. Kwam deze nederlaag mentaal dan niet erg ongelegen? “Neen, woensdag is een andere match”, weet coach Mario Hoste. “Maak je geen zorgen, we krijgen die kopjes wel leeg tegen dan. De jongens gaan tegen deze sterke tegenstand­er iets willen rechtzette­n. Ik zeg niet dat we gaan winnen, maar we zullen wel top zijn.”

 ?? Foto PATRICK SMETS ?? Het was niet het avondje van boezemvrie­nden Daan Weeghmans (midden) en Marko Bojanovic. Schoten kadreerde veel beter zijn schoten.
Foto PATRICK SMETS Het was niet het avondje van boezemvrie­nden Daan Weeghmans (midden) en Marko Bojanovic. Schoten kadreerde veel beter zijn schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium