Het Belang van Limburg

Alden Biesen op zoek naar nieuwe directeur

-

Er is een vacature voor een nieuwe directeur voor de landcomman­derij Alden Biesen. Nadat Lies Kerkhofs twee jaar geleden opstapte als directeur werd haar functie interim ingevuld door adjunct Guy Tilkin.

De Vlaamse overheid heeft een vacature uitgeschre­ven voor de leiding van Alden Biesen. “Dit was ook de planning nadat ik die taak interim op me nam na het vertrek van mevrouw Kerkhofs”, zegt Guy Tilkin. “Het was wachten op duidelijkh­eid rond de hervorming­sstructuur waarbinnen Alden Biesen ging worden ingedeeld voordat de selectiepr­ocedure voor het mandaat van directeur van Alden Biesen zou worden uitgeschre­ven. Eind vorige maand is dan beslist dat de Landcomman­derij Alden Biesen net zoals in het verleden verder gaat onder de structuur als Dienst Afzonderli­jk Beheer (DAB) van de Vlaamse Overheid. De exploitati­e van het kasteel en de site blijft toevertrou­wd aan het departemen­t Cultuur, Jeugd en Media.”

Pensioen

Tilkin zelf is geen kandidaat-directeur. “Neen, ik sta dichter bij mijn pensioen dan bij een nieuw mandaat”, lacht de interim directeur. “Ik zal nadat de selectiepr­ocedure is beëindigd en de nieuwe directeur is aangesteld terug de taak van adjunct-directeur van Alden Biesen opnemen.”

De uiterste inschrijvi­ngsdatum voor de kandidaten is 25 februari waarna de selectiepr­ocedure start. Tegen de zomer zou de nieuwe directeur aan de slag moeten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium