Het Belang van Limburg

“MAG IK HEM MEE NAAR HUIS NEMEN?”

- Joey Bougard

Zo’n 300 lezers genoten zaterdagmi­ddag met volle teugen van een vertoning van ‘De

Buurtpolit­ie: De Tunnel’. Gratis en voor niets, dankzij HALLO. En de Zonhovense Marijke Weytjens mocht zelfs geboeid aan acteur Henny

Seroeyen in de zaal plaatsneme­n.

Flitsende actie, een spannende klopjacht op twee schurken en het heldhaftig­e optreden van onze helden: er werd zaterdagmi­ddag in Kinepolis Hasselt stevig meegeleefd met de avonturen van de Buurtpolit­ie in ‘De Tunnel’, de tweede langspeelf­ilm van het populaire VTMfeuille­ton. Dankzij onze tv-gids HALLO konden zo’n 300 lezers gratis van de film genieten.

En dan was er natuurlijk nog een door een onschuldig­e hand gekozen lezeres, die dankzij HALLO anderhalf uur lang geboeid aan de stoere Robin naar de ‘Buurtpolit­ie’-film kon kijken. De gelukkige, Marijke Weytjens (61) uit Zonhoven, was maar wat blij dat ze geboeid aan Lommelaar Seroeyen kon genieten van de actie, zoals u in het video-interview kunt zien. “Ik denk dat iedereen hier jaloers is”, lachte de vroedvrouw. “Het is te hopen dat ik tijdens de pauze geen zin krijg in popcorn, of naar het wc moet, want anders hebben we een probleem.” Ook Henny was gecharmeer­d door zijn filmdate: “Een schat van een mens!”

Selfies

Natuurlijk moest Robin ook heel wat selfies en foto’s nemen met de jonge fans van de Buurtpolit­ie, zowel voor als na de film. Die waren na het nemen van hun foto vaak door het dolle heen. “De film was fantastisc­h!”, riepen trouwe Xanthe (11) en Xiebe (9) het uit. Zij hadden op voorhand hun ‘Buurtpolit­ie’-strip laten tekenen door Robin. “We kijken elke dag naar ‘De Buurtpolit­ie’, net voor het slapengaan. Het is onze favoriete serie.”

En ook Marijke klonk achteraf tevreden: “Een toffe film, en Henny doet dat heel goed. Jammer dat ik hem niet mee naar huis kan nemen, er is nochtans genoeg plaats thuis.” En de handboeien? Die mocht ze wel meenemen, als aandenken.

Bekijk het filmpje op hbvl.be

Als ik tijdens de pauze naar het toilet moet hebben we een probleem.

Marijke Weytjens

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Hallo-lezeres Marijke Weytjens en acteur Henny Seroeyen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Hallo-lezeres Marijke Weytjens en acteur Henny Seroeyen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium